dilluns, 18 de maig del 2015

La Festa del Mercat i la inauguració del Pont

L'any 1915 es posava la primera pedra del Pont penjat d'Amposta. Va ser a les Festes d'agost d'aquell any. El proper mes d'agost en farà 100 anys. Però, ens hem avançat una mica i s'ha aprofitat la Festa del Mercat per celebrar l'efemèride. Imagino que, si l'any 2021 governen els mateixos, celebraran encara més la inauguració de l'obra que va unir les dues ribes de l'Ebre.

Quan es va anunciar, fa uns mesos, que aquest any se celebrava el centenari de la primera pedra del Pont, vaig pensar, a més que no tenia sentit celebrar això si no el centenari de la inauguració, que hi havia eleccions i que semblava el motiu d'aquesta celebració. Que a més s'hagi programat l'acte de celebració dins de la Festa del Mercat, a una setmana de les eleccions, i no dins de les Festes majors, m'ho fa pensar més.

Dissabte, amb els parlaments de l'inici de Festa, l'alcalde va tenir oportunitat de guanyar punts entre l'electorat. La visita d'Artur Mas divendres i de Joana Ortega aquell mateix dia, arguments del discurs. Per sort no va ser un discurs de propaganda tan descarat com altres cops. Durant els dos dies de Festa en diferents actes han pogut aprofitar el càrrec per fer-se veure, per continuar guanyants punts. Potser altres en el seu lloc haurien fet el mateix. Segurament. Però, ara governa qui governa.

Per començar, la Festa del Mercat s'hauria pogut deixar per després de les eleccions i així no hauríem tingut, com ja va passar el 2011, una festa politizada, amb el govern fent campanya des de la seva posició d'avantatge, i l'oposició intentant fent-se visible com pot.