dilluns, 10 de novembre del 2014

#nemone Tot esperant passos decidits a Madrid parlen de majoria silenciosa,... o no parlen, com Rajoy

Igual que ahir reconeixia el mèrit d'Artur Mas de donar la cara en la consulta d'ahir i no delegar-ne l'organització en la ciutadania, avui em queixo perquè sembla que el govern català no fa passos en ferm i torna a parlar de negociar amb Madrid. Precisament negociar és lo que no vol Madrid. Hem hagut de fer una consulta de costellada perquè Rajoy i els seus han posat tots els pals a les rodes possibles, i ens hans menyspreat fins i tot passat un exitós 9N. No maregem més la gent i fem eleccions. Guanyarà la independència o no però, sortirem per fi del dubte.

Alícia Sánchez Camacho minimitzava avui l'exit embarcant-se en una batalla de xifres amb en Jordi Basté. Ells compta 7 milions de persones que podien votar, quan en realitat hi havia convocades poc més de 5 milions i mig de persones. Sembla que més de 2 milions de persones no són suficients perquè mostrin una mica d'humilitat al PP. Per cert, Rajoy no té prevista cap declaració a Espanya en tota la setmana. Estrany, no, que el president del govern no doni la cara? Ja ho farà Soraya per ell.

Però, al PSOE no es queden curts. Pedro Sánchez, amb l'acompanyament de Miquel Iceta, minimitza la participació i la desacredita, acudint a l'argument de la majoria silenciosa. Oblida que l'abstenció, seguint aquest raonament, desacreditaria moltes de les convocatòries electorals que s'han celebrat els darrers anys. És aquesta la forma d'entendre la democràcia que tenen alguns.