dimecres, 19 de novembre del 2014

Madrid cercant l'amistat catalana

Sembla que l'estratègia de Madrid continua sent la de confrontació en comptes d'intentar atreure els catalans perquè no marxin. Dijous passat el programa Polònia de TV3 va emetre un gag en què es parodiava la situació del govern espanyol després del 9N inspirant-se en la pel·lícula "El hundimiento", la qual narra el final de Hitler i que el presenta aïllat de la realitat, obstinat a lluitar com si tingués un exèrcit poderosíssim, quan això ja no era així. El PP ha posat el crit al cel i vol que el CAC es pronunciï sobre el tema. Escoltava a la ràdio Enric Millo dient que això no era llibertat d'expressió. Ah, no? Diria que en cap moment es va veure simbologia nazi, diria que aquella situació, certament inspirada en el final de Hitler, podria associar-se a molts altres casos. És més, sabent que és una paròdia no n'hi ha per a tant, encara que he de dir que quan ho vaig veure ja m'esperava reaccions del PP. Però, tornant al tema del nazisme, no és una mica estrany, contradictori, insultant, que el partit que utilitza el nazisme per comparar allò que passa a Catalunya, ara es queixi d'aquest gag?

Ciutadans vol que es retirin les subvencions a Vilaweb per la seva postura independentista i els crits a la desobediència el 9N. La llibertat d'expressió i de premsa no compten. Imagino que si Ciutadans fos d'àmbit espanyol també demanarien accions contra els mitjans que dia rere dia menteixen sobre Catalunya i insulten els catalans.

Avui els fiscals espanyols han decidit querellar-se contra el President Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau. Els catalans no volien perquè no hi havia prou motius. Madrid pensa diferent. Fent amics.

I fent amics també el TC. Ha suspès la llei contra el fracking aprovada a Catalunya. Però, al darrere hi ha el govern espanyol, partidari del fracking, escudant-se en una insació de competències.

Ah, encara una més. El PP defensa el compliment de la llei. Avui escoltava a la ràdio que el govern espanyol no complirà la llei que diu que s'ha d'aprovar un nou model de finançament. El ministre Montoro ha dit que no ho farà, que no hi ha diners, i que el finançament que dóna el govern a les autonomies és suficient. Legalistes de conveniència.