divendres, 23 de maig del 2014

Uns canvien de discurs, altres no

Acaba la campanya electoral de les eleccions europees. Ho sabem perquè ha estat una campanya diferent, amb poc ressò i en la qual, als mitjans s'ha parlat poc d'Europa i molt de temes espanyols i catalans.

La necessitat de guanyar vots ha fet que el problema català hagi estat el dia a dia durant la campanya. En aquest sentit CiU s'ha unit a ERC com punt de mira de les acusacions de PP i UPyD pel foment de l'odi causat pel separatisme. Sabent que és mentida que es fomenti l'odi i que hi hagi un clima de persecució a Catalunya CiU podria fer memòria ara i recordar com en altres temps ha estat a l'altre costat. No oblidem quan s'associava la PDE amb actes violents contra els polítics de CiU, en plena època del PHN. Les coses han canviat. El PSC s'ha situat ara al costat dels que diuen que hi ha un clima de tensió.

Parlant del PSC, la seva falca electoral ens diu que Rajoy fa allò que li diu Europa. Ells es presenten com aquells que aturaran Rajoy. Calla, que el PSOE no va acordar amb el PP una reforma de la Constitució per acontentar Europa? Que el PSOE i el PSC no van retallar abans de perdre el govern? I això, com recordaven a la ràdio, ho van dir en un míting amb Martin Schulz, del SPD, socis de govern d'Angela Merkel, i amb Manuel Valls, primer ministre francès, líder de les retallades a Europa. El PSC, a banda de no explicar aquestes coses, ha optat per una campanya a l'estil de Zaragoza, no proposa si no que recorre a la por que vindrà lo boti per a demanar el vot.