dimarts, 8 d’abril del 2014

Justícia universal i el PSC-PSOE

Fa poc des del PP i des d'altres sectors es posava el crit al cel perquè, en compliment de la llei, presos per terrorisme i altres delictes greus sortien en llibertat. Era la sentència que obligava a no aplicar la doctrina Parot, de manera que als presos se'ls aplicava el codi penal vigent en el moment de ser condemnats -perdoneu si no ho explico amb rigor-.

Avui 8 narcotraficants han estat posats en llibertat perquè la reforma de l'aplicació de la justícia universal feta per Gallardón, així obligava. 8 narcotraficants egipcis que, com que no traficaven a Espanya, no eren espanyols i van ser capturats en un vaixell sense bandera en aigües internacionals, no es poden jutjar. Imaginem que en comptes de narcotraficants haguessin estat terroristes o, simplement, assassins. No sé ben bé quines són les excepcions de la reforma però, veiem un primer efecte negatiu de la mateixa. Sembla que les queixes xineses podrien haver potenciat una reforma exprés de la justícia universal. Si és així, a més de ser una vergonya la justícia a la carta per resoldre un problema immediat, seria encara més vergonyós que respongui a interessos de tercers i no al tan utilitzat interès general.

L'interès general serà aquell que servirà perquè el Congrés dels Diputats avui digui NO a la consulta del 9N. El PSC votarà amb el PSOE. Escoltava Miquel Iceta recolzant la postura del PSOE de dir no a la consulta i d'apostar per un model federal de l'Estat. Un model federal que el PSOE mai no ha tirat endavant, ni governant, i un dret a decidir que, potser per convenència, els socialistes catalans duien a les passades eleccions al Parlament.