dimarts, 9 de desembre del 2014

Els pressupostos i ERC

Difícil ho té ERC. Com ja vaig comentar fa poc, sembla que en funció de l'evolució del camí cap a les eleccions, decidiran si donen suport o no als pressupostos de la Generalitat per al 2015. Donar suport o abstenir-se, és el mateix.

Si no el donen suport CiU ho tindrà fàcil. Podran enviar el missatge que ERC està en contra que el 2015 els treballadors públics puguin cobrar la segona paga extra i que els interins puguin cobrar la totalitat de la jornada de treball. Val a dir que això que alegrement van esbombant els convergents, està condicionat pels diners que transfereixi l'Estat a Catalunya. I és d'esperar que no es compleixin, un cop més, les expectatives dipositades -jo diria que no de forma ingènua- pel Govern. I tindrem excuses i acusacions a Madrid per impedir recuperar la paga i la jornada sencera. O si no, tindrem altres retallades també justificades per l'impagament de Madrid.

Si el donen, seran partíceps un any més de les retallades que incloguin aquests pressupostos, com ara la que s'ha sabut aquests dies, de finançament zero per a les llars d'infants municipals. Difícil... No crec que els costi gaire però. Ja van donar suport als anteriors i han deixat que es retalli en sanitat i educació, sense adonar-se'n -que ja és greu- o fent-se el tonto -que també-.

Mentrestant, el Govern ja comença a canviar el xip i sembla que no està per la labor de convocar eleccions a curt termini, i que vol acabar la legislatura. Si és que és normal dubtar de les intencions de CiU amb el procés sobiranista. No hi ha res com deixar refredar les coses, no?