diumenge, 7 de desembre del 2014

El #canviserè a Amposta

El canvi serè. Aquest és l'eslògan del PSC d'Amposta per promocionar el seu candidat de cara a les municipals, Francesc Miró. No dic que no sigui un candidat que no doni la sensació de serenitat però, tinc les meves reserves per l'elecció dels socialistes ampostins. Les meves reserves són vàries.

El PSC d'Amposta, malgrat el camí emprès pel PSC, ha optat per seguir la línia oficial, tot i algunes discrepàncies fetes públiques. Han optat per seguir la línia oficial perquè, que jo sàpiga, continuen sent PSC, és a dir, el PSC d'Iceta, el PSC proper al PSOE, a les tesis de Pedro Sánchez i els seus.

El candidat del PSC va ser en el seu dia regidor amb Josep Maria Simó, l'únic govern socialista que ha hagut a Amposta. Després ha estat un bon grapat d'anys alcalde de Godall. Sembla que allí els seus conciutadans n'estaven contents. Antoni Sabaté, a Tortosa, va ser un bon grapat d'anys alcalde de Flix i a les darreres municipals va anar a la llista del PSC de Tortosa. Enric Roig, regidor del PSC tortosí en temps de Joan Sabaté i director de l'IDECE en temps del tripartit, havent de renunciar al càrrec per problemes comptables, i encapçalarà la llista dels socialistes tortosins el proper mes de maig. Tenim polítics que, bé per la seva dilatada trajectòria, bé per la fama que els precedeix, estan amortitzats, esgotats. Que siguin l'aposta dels seus partits per salvar les municipals és un símptoma dels problemes que tenen per guanyar-se l'electorat, acompanyats de la manca d'idees per confeccionar llistes i programes que siguin atractius per a la gent. Si se li suma la deriva del seu partit a Catalunya, al qual no planten cara mai, malgrat que, com el 2008 amb l'intent de transvasament, actuïn de forma contrària al territori, o amb el procés sobiranista quan el PSC ha renunciat al dret a decidir, no és estranya aquesta aposta per cares conegudes. 

Penso però, que s'equivoquen i que no funcionarà. I tant de bo m'equivoqui, perquè uns bons resultats per al PSC a Amposta poden contribuir a fer que CiU no tingui majoria absoluta. A més, els socialistes ampostins tenen gent vàlida i bona gent a les seves files, començant pel propi Toni Espanya, per seguir treballant per la ciutat. Jo, prefereixo un altre canvi.