dimarts, 19 d’agost del 2014

La televisió local, les festes dels pobles i la polèmica de Paquito #chocolatero

Aquests dies he vist que el Canal TE emet espais dedicats a les Festes de la Sénia. La presentadora de les seves notícies és d'allí. Això explica -hauria?- que l'altre dia dediquessin un espai a entrevistar les pubilles i els acompanyants, o el propi alcalde, o que hagin retransmès el pregó? No recordo que aquest any s'hagi retransmès en directe el pregó d'Amposta ni el concert de la Plaça -altres anys s'ha fet-. Arribarà la Cinta i tindrem informació exhaustiva de les festes de la ciutat veïna. Penso que una televisió del territori, de cara a la gent, podria ser més equitativa en els espais per a la gent. Entenc que els criteris són informatius i econòmics, sent un mitjà privat però, un es queda d'aquella manera quan veu aquestes coses.

Per cert, la ciutat de Tortosa ve contraprogramant les festes de la resta de territori fent anuncis de les festes de la Cinta. Primer el cartell, ara les actuacions. No sé si cal.

Ahir al Gamper es veu que la xaranga Xino Xano, com altres anys, va animar el partit tocant Paquito el Chocolatero. A la xarxa hi ha qui s'ha indignat perquè considera que això és música espanyola i hi ha qui ho fa fet perquè considera que els catalans volen apropiar-se de la música espanyola. A Twitter es pot seguir la polèmica amb l'etiqueta #chocolatero. Una tonteria com una casa tot plegat. A Catalunya, almenys a les Terres de l'Ebre, Paquito i altres pasdobles són molt populars i són presents en qualsevol celebració. La música no és de ningú i és de tothom a la vegada. Si des de Barcelona no entenen la realitat de les Terres de l'Ebre que s'ho facin mirar. O és que el Camp Nou s'ha tornat refinat ara. Si des de fora de Catalunya pensen que els catalans hauríem de triar altra música per a les celebracions, aleshores potser quan sona "We are the Champions" quan es lliuren trofeus també haurien de posar el crit al cel. Però, això només passa quan és un tema Catalunya-Espanya i és en boca -o dits- de fanàtics.