diumenge, 9 de gener del 2011

#violència #política Irresponsabilitat política

Ahir als EUA va haver un tiroteig en un acte polític del partit Demòcrata a Arizona, en el qual van morir 6 persones, una d'elles un jutge federal i una xiqueta de nou anys. Una congressista demòcrata va ser ferida greu. Aquesta congressista s'havia oposat a la llei sobre immigració, oportunament creada en temps de crisi. El partit de Sarah Palin, a més, havia posat la congressista en un mapa dels EUA amb dianes per abatre els seus enemics polítics. Una gran mostra d'irresponsabilitat que, sense ser demostrable que hagi estat el detonant de l'atemptat, no deixa de donar idees als fanàtics. Com diuen, això passa aquí amb l'esquerra abertzale i alguns posen el crit al cel. Passa als EUA amb els republicans i no hi ha qui digui res. De fet, els polítics acostumen a ser molt irresponsables perquè les seves baralles quotidianes, sovint amb molt de teatre pel mig, no deixen de ser potenciadors d'enemistats ideològiques al carrer, o entre territoris.

Els moixons continuen sent actualitat. Així, a La Vanguardia en una entrevista a un pastor aranès, aquest explica que des de fa uns dies han desaparegut els moixons, abundants en aquesta època. De fet, la nit de Cap d'Any també es veu que a Castelló va haver una pluja d'estornells morts. Diuen que les morts als EUA eren causa de traumatismes. La pregunta és si és a tot arreu així i, a causa de què han tingut aquests traumatismes. Sóc pesat però, m'estranya que els de Cuarto Milenio no hagin preparat un monogràfic per teoritzar.

Continua la negociació de les pensions. Carlos Bravo (CCOO), explica que no és necessari endarrerir l'edat de jubilació i que el govern, fins fa relativament poc, també pensava així. De fet, el problema espanyol sembla més un problema d'especuladors que volen fer diners amb les amenaces a la feble economia d'Espanya que no pas un problema de les pensions. Un tema interessant és veure què ha passat en aquells municipis i comunitats autònomes on s'insistia en el negoci del totxo, on es negava la bombolla immobiliària i on ara les coses no van gaire bé per culpa d'aquesta.

Si ahir va haver un tall a la via entre Cambrils i Salou, avui ha ocorregut el mateix entre Tortosa i l'Aldea, tot fruit d'un robatori, com ahir. Déu no ho vulgui però, qualsevol dia serà notícia que algun d'aquests lladres s'ha electrocutat intentant prendre elements de la infraestructura de les vies.

Ah, una curiositat per a navegants. Com podeu veure en molts llocs, als anys 80 ja es compartia música, fent còpies de vinils i cintes magnètiques, gràcies als aparells amb doble pletina, els ràdio-cassettes que permetien gravar directament des de la ràdio, etc. Aleshores la indústria musical ja posava el crit al cel.