dijous, 13 de gener del 2011

#política #crisi Sánchez-Camacho i Tarradellas

No puc evitar comentar que Alícia Sánchez-Camacho hagi reivindicat Tarradellas per recuperar les relacions entre Catalunya i Espanya. No entenc per què els polítics insisteixen tant a voler passar pel que no són. Encara recordo com Aznar va voler passar per un admirador d'Azaña.

La Unió Europea insisteix a tirar endavant les reformes de dretes que està intentant fer el PSOE, quant a les pensions i el mercat laboral. La Unió Europea, la mateixa que no ha evitat la bombolla immobiliària i la patacada financera, vol que la crisi la paguin els que no l'han causat, i els que a més, no seran ajudats a sortir-se'n, com sí que ho són les entitats financeres.

Ahir els treballadors de Nissan van acceptar rebaixes de sou i de condicions laborals per poder optar a tenir un nou model per fabricar, cosa que se suposa que garantirà 10 anys de feina. Avui al·lucinava escoltant José Maria Álvarez (UGT) dient que els treballadors havien fet bé acceptant les condicions per tal d'assegurar-se un futur millor. Ningú no recorda que Nissan ja va passar per unes promeses fa relativament poc que ara no han impedit la situació? Ni més ni menys que Seat, una empresa que cada dos per tres posa en dubte la viabilitat de la feina a Catalunya.

Zapatero vol controlar els horaris comercials des de Madrid i vol flexibilitzar-los, cosa que per a alguns és bo, per a altres és dolent. Personalment anar cap a horaris totalment flexibles és un problema per als treballadors i, com deien en alguna tertúlia, pot portar canvis de comportament social que jo no voldria. A més, afavoririen el mercat laboral? Però, és que a més Zapatero vol ara interferir en competències que són catalanes? Ai, Madrid.

L'ex-president Maragall ha criticat Felipe González i José María Aznar per cobrar la seva pensió d'ex-presidents i a la vegada cobrar com assessors de Gas Natural i Endesa, respectivament. 80.000 euros anuals de l'Estat més els molts més que cobren de l'empresa privada són un insult per a la ciutadania.