dissabte, 15 de gener del 2011

#política Mas respon Aznar, i canvis a Tunísia

Avui Artur Mas ha contestat la demanda d'ahir d'Aznar de tancar l'estat de les autonomies. Mas diu que Catalunya no acceptarà una major centralització d'Espanya, tal com demana Aznar i com potser intentarà fer Zapatero. Els dos grans partits espanyols continuen atiant el foc contra l'autogovern, cadascun a la seva manera, i cal contestar-los clarament.

Continua el debat sobre les pensions. Miren Etxezarreta, doctora en economia, experta en pensions, argumenta contra les pretensions del govern d'augmentar l'edat de jubilació però, sobretot, d'augmenta el nombre d'anys que cal haver cotitzat i el nombre d'anys en relació als quals es calcula la quota de pensió. I els sindicats encara diuen que hi ha esperances.

Tunísia, després de marxar del país el fins ara president, el dictador Ben Alí, ja hi ha nou president, provisional i ara s'espera un canvi democràtic al país. Després de la revolta al carrer i la repressió, sobretot dels darrers dies, ha hagut un final molt diferent del d'altres llocs amb dictadors. Ara bé, tots els països que clamen quan convé contra els dictadors o conflictes greus contra la llibertat d'expressió, en el cas de Tunísia tampoc no han actuat com haurien. No va passar al Marroc amb el cas del Sàahara, no es va fer gaire en el cas de Birmània,...