dimecres, 26 de gener del 2011

#crisi #pensions #política CiU+PSOE=reforma pensions

Ahir CiU acordava amb el PSOE reformar l'edat de jubilació de forma progressiva, fins arribar als 67 anys. Un cop més el partit que ara governa Catalunya, facilita les coses a Madrid, un cop més es recolza una nefasta mesura. No sé però, tinc reminiscències sobre aquesta forma de fer política.

Continuant amb CiU, Duran, arran de la proposta del PP de reformar les pensions dels diputats, es queixava que ell té 3 hipoteques i que no vol un congrés ple de funcionaris i de gent pobra. Si us plau, per qui ens pren? Recordo una entrevista a El País l'any passat on el senyor Duran era fotografiat a la seva suite en un luxós hotel davant del Congrés dels Diputats. Cal estrènyer-se el cinturó, oi? Però, és que com pot voler fer-nos pena dient que té 3 hipoteques i no més de 600 euros de saldo al compte? Com que tenir 3 hipoteques és una obligació i la cosa més normal del món. Lo del saldo dels polítics és un tema que ja no cal ni parlar-ne.

Però, hi ha altres temes. La Sindicatura de Comptes hauria detectat irregularitats comptables i administratives al Consell Comarcal l'any 2008. Segons explica la notícia, el motiu seria la contractació de personal sense oferta pública d'ocupació ni procediment de selecció, i altres irregularitats sobre contractació de serveis i atorgament de subvencions. Veurem com acaba o com continua el tema.

Avui s'ha presentat el nou delegat de Salut a l'Ebre i s'ha aprofitat per donar el missatge sobre l'aposta per fer el nou hospital, un cop estigui clar el sistema de finançament. Al final s'han esvaït les desafortunades paraules dient que era fum. Això no treu que alguns, fins que no veiem començar les obres, serem escèptics sobre quan veurem el nou centre en funcionament.

Tempesta política a Catalunya pels canvis del govern sobre exigències a les caixes per no haver-se de convertir en bancs. Les caixes han acabat esdevenint, de facto, bancs. Són entitats sense ànim de lucre però, amb tota la bombolla immobiliària no s'han comportat com a tals. Potser sí que haurien d'esdevenir bancs. La revista Consumer fa una explicació de diferències entre bancs i caixes, per si us interessa.

No posaré cap enllaç però, també es parla dels hostelers i la protesta per la llei del tabac. En algun lloc han decidit tancar com protesta. Ja obriran, ja.