dimarts, 18 de gener del 2011

#política #crisi El nou hospital, actualitat ebrenca

Sincerament, sense números a les mans, he estat sempre escèptic amb el futur nou hospital de les Terres de l'Ebre. Massa actes publicitant-lo i fins ara només s'ha arribat a saber quina era la proposta guanyadora del concurs d'idees. Ara bé, també penso que d'entrada, no s'hi ha de renunciar. Ahir era ERC que es posicionava contra un retard en el projecte. Avui llegia que l'Ajuntament de Tortosa no hi renuncia. I aquesta tarda llegeixo que el PPC també reivindica l'obra i diu que no es pot quedar fora de les inversions per la retallada. De les tres posicions expressades, la de l'Ajuntament de Tortosa és la que pot ser més sorprenent. Un govern municipal enfrontant-se al seu propi partit? Increïble! Bé, encara hem de veure com d'increïble serà. Ferran Bel vol presentar al conseller de Salut el Consorci d'Inversions Públiques (CIP) constituït entre els ajuntaments d'Amposta, Reus i Tortosa l'any 2009, per avançar el finançament d'obres, sobretot sanitàries. Només hi veig un dubte, un hospital finançat via el CIP, el gestionaria l'ICS o Sagessa?

Salt (Gironès) s'està fent famosa pels conflictes socials, aparentment pels xocs entre immigrants i no immigrants. Aquesta setmana ha hagut aldarulls als carrers arran d'un noi que va caure al buit des d'un bloc de pisos quan fugia de la policia. L'alcaldessa de Salt es preguntava en veu alta a qui li interessa aquesta situació a Salt. I és que Salt no és des de fa quatre dies una població amb un alt índex d'immigració, només caldria passejar-se pels centres educatius o pels seus carrers. Però, tampoc ha destacat mai per ser un lloc conflictiu. I ara, justament ara, se n'ha convertit? Potser sí però, potser també hi ha qui vol fer la bola grossa per treure'n partit.

Per cert, he vist a la televisió que el PSC d'Amposta explicava les queixes de veïns i comerciants sobre les obres que omplen el centre de la ciutat. I és que la situació podria haver-se planificat molt millor. Carrer Navarra, carrer Miquel Granell i adjacents, aparcament del Mercat. Dificultats per circular, per trobar aparcament i, com s'apunta, poca sensibilitat quan a la nova zona comercial, no acabada, s'han habilitat aparcaments públics per facilitar-hi l'accés. El problema d'una crítica com aquesta és que hi ha qui veu enemics per tot arreu i ho entén tot en clau electoral -que la hi ha, no ho dubto-. Tranquils, si no passa res per a les eleccions de maig, tot en ordre. I si no, tampoc tampoc no passarà res.

1 comentari:

Jotabe ha dit...

Jo d'enfrontament de Bel amb el govern no en veig cap. És el mínim exigible. Dir que no renunciarem és com dir que no renuncia a un futur i hipotètic tercer pont sobre l'ebre a Tortosa, o que el govern de la Generalitat digues que renuncia a un millor finançament de l'estat, per molt que hi hagin problemes i dificultats. Evident, que no s'ha de renunciar a res, i més si es tracta d'una obra necessària.