dimarts, 4 de gener del 2011

#crisi #tabac El Govern i la crisi, i el tabac que no abandona l'actualitat

Banc nou de trinca per sortir a fumarLa llei sobre el tabac continua ocupant part de la informació diària. Els llocs web on presentar denúncies, la insubmissió d'un restaurant andalús que deixa fumar els seus clients, són encara notícia. A la imatge, un restaurant ampostí que ha instal·lat un banc de fusta a la porta, diria jo que per donar comoditat als clients que surtin al carrer a fumar. Lo banc del "si no fos", perquè si no fos per la llei fumarien a dintre, oi?

Però, avui ha tornat a parlar-se de la situació econòmica de Catalunya. Artur Mas ha anunciat una retallada del 23% de l'Administració, entre alts càrrecs i no renovacions de treballadors eventuals, entre altres. Penso que, tot i haver retallat el nombre de departaments, s'hauria pogut estalviar canvis de nom, penso que innecessaris, i que van acompanyats de despeses com canvi de retolació, de paper timbrat, etc. El conseller d'Economia vol estalviar aquest any 4600 milions, anunciant una baixada de prestacions de l'Administració. A mesura que les coses vagin bé diu que baixaran els impostos, cosa que no acabo d'entendre, vista la mala situació del país abanderat dels impostos baixos, Irlanda. Potser cal baixar-los, si cal però, amb mesura, perquè els serveis s'han de pagar d'alguna manera.

Felip Puig ha anunciat canvis en els 80 km/h a l'entrada de Barcelona però, no l'eliminació del sistema tan criticat del tripartit. Té més lògica la variació en funció d'hores i densitat del trànsit que no pas trobar-te circulant per una autopista a 80 km/h quan no circulen quatre gats per allí.

Per cert, la Generalitat tindrà un ebrenc en un dels llocs destacats de govern, l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, serà secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut. Li desitjo molta sort i que mantingui la dinàmica 2.0 que l'ha caracteritzat durant aquests anys.