dilluns, 10 de gener del 2011

#eta #altoelfoc Un pas més cap a la pau

Avui és un d'aquells dies en què no hi ha cap dubte de quina és la notícia del dia. ETA ha publicat un comunicat anunciant un alto el foc permanent, general i verificable internacionalment. Prop del migdia el diari Gara era el punt d'atenció informativa, a l'espera que s'hi publiqués el comunicat. Que és insuficient? No ho sé però, és un pas, un pas important que no es pot intentar dinamitar ja d'entrada, com han fet els principals partits espanyols. Crec que és lògic demanar-los prudència en les paraules i en els fets davant d'un pas com aquest. Que la pau no arribarà demà es evident. Que aquest pot ser el principi del final, també. I, com deien alguns tertulians a "El secret", de Catalunya Ràdio, no es pot pretendre acabar el conflicte amb vencedors i vençuts perquè així no s'acabarà mai.

La crisi també és notícia. Espanya és un país on destaca molt l'immobilisme general malgrat haver superat els 4 milions d'aturats. El govern i patronals, a més dels especuladors, tiben per empitjorar les pensions, per ratallar sous o congelar-los, per abaratir l'acomiadament,... La negociació de les pensions continua. Vull destacar l'article d'avui de l'Ignacio Escolar dedicat al governador del Banco de España, entitat que no ha fet res per evitar la bombolla immobiliària, que no posa les prejubilacions en el punt de mira, o quin governador cobra 165.000 euros l'any. Per cert, després de fer care Grècia i Irlanda, sembla que ara li toca el torna Portugal.

Nota negativa, un conductor d'Amposta que va ser detingut aquest dissabte, després d'haver tingut un accident, donant positiu en el control d'alcoholèmia, i quin acompanyant va resultar ferit greu. De veritat, és que no pensem què fem i què pot passar segons com actuem quan conduïm?

1 comentari:

Xavi ha dit...

Una curositat del tema del alto el foc. Els del diari Gara, quan vàren publicar la notícia, es van deixar oblidat a la capçalera (en blau) la frase: això ho publicarem a les 12:00 (Hau 12.00etan Sartuko Degu). http://twitpic.com/3orcg1

Molta responsabilitat això de ser missatger.