divendres, 7 de gener del 2011

#crisi #rebaixes Rebaixes

Avui han començat les rebaixes. Les rebaixes de productes de consum i també començaven les conversacions per establir les rebaixes a les pensions. Perquè el govern vol: a) pagar dos anys menys de pensió allargant la jubilació fins els 67; i b) pagar menys diners per pensió agafant més anys per calcular-ne la quantitat. La reunió entre govern i sindicats ha acabat sense acord, el govern vol tancar el tema a finals de mes i hi ha amenaça de vaga general. No era socialista i obrer el partit que governa Espanya?

A Catalunya sembla que ens estan preparant per a la clatellada. Continua parlant-se dia sí, dia també, del sistema de salut. El govern, llegia avui a El País, "no construirà més hospitals, retallarà serveis, privatitzarà part de la gestió", i a més desgravaran les mútues privades. És una mala notícia que confirma la desconfiança de molta gent sobre el que hauria de ser el futur hospital de les Terres de l'Ebre. Lo de privatitzar la gestió, segons el contingut d ela notícia, no ho he entès així, ja que diu que s'utilitzaran criteris de gestió privada, cosa diferent. És sorprenent que les mútues privades desgravin, per la situació de crisi i perquè són una opció personal voluntària. Si tan malament està el sistema de salut, compensar les mútues privades em sembla incoherent.

Parlant de salut encara, a Alemanya s'han tancat quasi 5000 granges perquè s'ha detectat que els animals havien estat contaminats per dioxina a través dels pinsos per alimentar-los. No deixen de ser preocupants aquestes notícies per allò que no acabes de saber mai què li han donat als animals la carn dels quals et vénen als supermercats. Probablement ni els ramaders que els alimenten no ho saben.

El sistema educatiu també està sent notícia. La setmana blanca establerta pel conseller Maragall no se sap com quedarà. La consellera va dir que deixaria decidir els centres però, la Federació de Pares i Mares demana que es faci i que es consensuï si es fa de cara al curs vinent. Sembla que la consellera, a més, tampoc no veu tan clar el projecte eduCAT 1x1. Almenys són dos temes que pot portar per un altre camí i dur a bon port. Estarem atents.

Ahir se sabia que Roser Clavell, "mà dreta" de Carod-Rovira, continua com màxima responsable d'Exterior amb el govern d'Artur Mas. Esperem no veure un altre cas de censura partidista i que li facin donar-se de baixa d'ERC. Parlant de partits i de sectarisme, Joan Ferran, el de la "crosta", en el seu nou llibre culpa el sector catalanista del PSC de la derrota electoral, segon el 3cat24.cat. Tindrà més elements de judici a la mà però, diria jo que el PSC no ha tingut la gran patacada electoral precisament per culpa dels catalanistes que hi ha a dintre.

Els de Cuarto Milenio no deuen donar l'abast. Avui s'ha sabut que al nord d'Itàlia han caigut mortes més de 400 tòrtores dels arbres.

Ah, la pregunta obligada del dia als informatius. Heu comprat a les rebaixes? Quan us heu hi gastat o us hi gastareu?