dilluns, 31 de gener del 2011

#política #crisi Molèsties veïnals, de 80 a 90 i 120, i els miniestats d'Aznar

Amposta: Galeries comercialsLes galeries comercials del costat del cementiri d'Amposta han estat un dels temes del ple de l'Ajuntament d'avui. Els generadors que hi ha instal·lats a l'exterior han estat motiu de queixa dels veïns, uns generadors que hi són per la manca del subministrament elèctric. Com acostuma a passar, quan la queixa procedeix de l'oposició el govern local sempre té una excusa. Segons la notícia, l'alcalde n'hauria tret importància per la poca densitat d'habitatges de la zona. Home, diria jo, pocs o molts, si molesta tenen tot el dret de queixar-se, no? I l'alcalde, l'alcalde de tots, té el deure d'escoltar-los, no?

A l'entrada de Barcelona el Govern canviarà la velocitat limitada a 80 km/h per una variabilitat entre 90 i 120 km/h. Una mesura més lògica. Sortir de l'autopista del Garraf i topar-te amb la limitació a 80, fins Barcelona no sembla una restricció de sentit comú. Almenys en hores de poc trànsit hauria d'haver-se adoptat una mesura per adaptar la velocitat màxima al volum de vehicles i posar el límit més alt. No s'entén que el govern anterior optés per reduir la velocitat a les entrades de Barcelona i no es posés obre la taula, per exemple, restringir el trànsit dins de la ciutat. Ja posats a copiar altres ciutats europees...

Aznar, el que parlava català a la intimitat i que es referia a ETA com moviment d'alliberament nacional basc, el mateix que a la transició no volia autonomies, ara torna als origens i parla de les autonomies com miniestats que cal evitar. Serà que Espanya és l'únic lloc al món on hi ha identitats territorials diferenciades. Serà que Aznar, el PP per extensió, aprofiten que dóna rèdit mentir sobre les autonomies, sobre la llengua, sobre altres temes, i a sobre els surt gratis.

El Govern continua explicant les seves mesures per fer front a la crisi. Bé, la veritat és que dóna pistes però, no acaben de concretar. El conseller d'Economia ha explicat que s'estudien mesures com la venda de patrimoni per aconseguir liquiditat. Casualitat o no, els edificis hospitalaris apareixen a la notícia, pensant en la seva venda per a un posterior lloguer. Complicat d'entendre per a persones alienes al món de l'Economia -o no-. Fa pensar en el nou hospital de les Terres de l'Ebre, en qui el farà, qui en serà propietari i fins i tot, qui el gestionarà. Per cert, Artur Mas avui ha parlat amb el Rei sobre el seu programa de govern i sobre la intenció de plantejar el pacte fiscal. Ja m'imagino el monarca partint-se el pit quan ha marxat.

Acabem. L'exèrcit egipci reconeix la legitimitat de les manifestacions contra el règim de Mubarak. Acabarà la cosa enderrocant el règim i obrint el camí cap a la democràcia? Continuarà la destrucció de patrimoni històric al país dels faraons?