dimecres, 1 de juny del 2011

L'#acampadabcn al Parlament i les retallades a #salut #crisi

En la seva compareixença al Parlamnet Felip Puig torna a justificar les accions dels mossos de divendres. El debat s'està derivant a parlar sobre si es pot o no ocupar un espai públic indefinidament, ja que el debat de les imatges de divendres està perdut. Està vist que qui ens governa és perfecte i que l'anterior conseller era un incompetent i per això el criticaven. Diu El País que malgrat decidir el desallotjament els acampats a la plaça Catalunya, hi havia discrepàncies sobre si era adient fer-ho com es va fer, per l'efecte crida que tindria, i que va tenir.

Aquest cap de setmana a La Noria deien que una imatge d'una persona en cadira de rodes que es va mostrar per denunciar les accions dels Mossos era falsa. De fet vaig sentir el conseller d'Interior dir el mateix a la ràdio. En canvi, el protagonista de la foto, la persona que anava en cadira de rodes, afirma li van donar un cop de porra a la cadira i que va tenir sort de no fer-se mal. A qui ens hem de creure?

Tornant a les retallades, la mobilització continua i a l'Hospital de Tortosa s'avisa de la finalització de 83 contractes a finals de juny, renvant-se només 38 d'ells, sense saber quan duraran.  De fet, segons s'explica, el 6,5% de retallada en salut, al centre queda en un 9,2% i 7,3% a Atenció Primària. En aquest sentit, les grans xifres del departament és lògic que no coincideixin amb les dels centres, per ser xifres que van més enllà dels pressupostos propis. Ara bé, evidencien que una xifra reduïda global no deixa veure l'impacte de les reduccions en el context més local.