dilluns, 27 de juny del 2011

#crisi Artur Mas i el protagonisme del sector privat

El president Artur Mas diu que en un any i mig no hi haurà inversió pública i ho utilitza com argument per parlar un major protagonisme del sector privat dins del sector públic. Si algú dubta per on van les coses crec que cada dia queda més clar. Anem cap a una major privatització, cap a la concessió de serveis, cap al benefici d'empreses privades en sectors com salut i educació, quan penso -i és legítim pensar-ho- que caldria preservar al màxim el seu caràcter públic.

En el context de la crisi el sector de la construcció no accepta que sigui un dels causants de la crisi actual. Si bé sense dades no es pot afirmar això rotundament, es pot pensar que el sector no s'ha preocupat de l'espiral especulativa que ha existit fins que ha esclatat la bombolla immobiliària, negada durant tant de temps. Es queixen que els governants no han fet res per aturar l'especulació però, com deia, mentre han pogut se n'han aprofitat.

També en relació amb la crisi el govern espanyol va instaurar la velocitat màxima de 110 km/h en autovies i autopistes. El proper 1 de juliol tornarà a ser de 120 km/h. El canvi es farà posant adhesius amb el número 120 sobre els adhesius posats abans amb el 110. Més de 200.000 euros de despesa. Potser és que els adhesius de 110 no es poden treure correctament perquè si no ens haurien d'explicar per què no treuen els de 110 i prou.

I si patiu pels mosquits el CODE comença la campanya de tractament contra els mosquits dels arrossars del Delta. Turistes, ja podeu respirar una mica més tranquils.


Creative Commons License + GNU FDL