dissabte, 4 de juny del 2011

Llei òmnibus i #Carod deixa #Esquerra #crisi #salut

Avui la portada d'El Periódico diu que el govern vol modificar 80 lleis en una sola votació. Li'n diuen la llei òmnibus. Es tracta de desfer camí, d'alguna forma igual que va fer Aznar amb le llei d'estrangeria quan va aconseguir la majoria absoluta. L'aprovació suposaria l'aprimament d'organismes com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o el CAC, cosa que d'entrada veig positiva. No tan positiu veig eliminar la llei del lloguer forçós. Una cosa és modificar-la, l'altra és eliminar-la. O obligar tenir  6 mesos d'empadronament per poder  accedir a la cobertura sanitària. Els immigrants què faran, s'hauran de pagar una mútua? I parlant de mútues, es proposa que les mútues privades puguin oferir els seus serveis dins dels hospitals de l'ICS. Seria semblant a com fan als hospitals concertats, com ara el d'Amposta. No és que ho vegi malament però, si això afecta l'activitat dels centres de l'ICS no té raó de ser. Imagina't veure com a tu no et donen cita fins d'aquí mig any en un centre de l'ICS i algú que hi va per mútua li donen per a la setmana vinent. L'oposició es queixa que el període d'exposició pública és d'una setmana, sent una llei que modifica tantes altres, quan normalment és de 15 a 20 dies. Per què tanta pressa, per què tan poca explicació de les conseqüències d'aquesta llei? Estem davant d'una llei que afavoreix  el sector privat de la salut per sobre del públic?

La notícia del dia però, potser sigui l'anunci que Josep Lluís Carod-Rovira deixa de ser militant d'Esquerra. Un cop més en un partit que ha patit una bona davallada entre les eleccions catalanes i les municipals, malgrat l'èxit en territoris com les Terres de l'Ebre. I és que els mals d'Esquerra s'han accentuat amb tantes escisions per part d'aspirants a dirigir el partit que no han aconseguit el seu propòsit, a més de les culpes per la tasca de govern d'aquests darrers anys.

Un tema de preocupació del qual no he parlat aquests dies però, que ha estat notícia, són els casos d'infecció pel bacteri E. Coli, una soca molt virulenta i desconeguda del bacteri concretament, apareguda a Alemanya i que inicialment es va atribuir a cogormbres espanyols. Reconegut ja que l'origen no eren els cogombres, demanades ja responsabilitats, les notícies de nous infectats i de diversos morts pel bacteri, són un punt d'atenció en les notícies de cada dia. Avui llegeixo que el bacteri es pot contagiar entre humans i no només a través dels aliments. Com amb la grip A, tornem a l'època de l'ús del preparat alcohòlic de la higiene de mans, tornem a la por per la infecció? Per prevenir que no quedi.

Creative Commons License + GNU FDL