dijous, 9 de juny del 2011

#crisi Aturada de l'Educat 1x1, el baròmetre del #CIS i la reforma laboral

El Departament d'Ensenyament atura la implantació del programa de portàtils per a tots els alumnes i, en canvi, opta per un sistema mixt d'ordinadors a l'aula i llibres de text. Sóc partidari de l'ús de les TIC a l'ensenyament però, també he pensat des del principi que aquest programa de canvi de paradigma educatiu ha anat massa ràpid i que no s'entenia una gran inversió en maquinari en època de crisi, a més de ser molt crític amb el plantejament encara enfocat al negoci de les editorials i allunyat del programari lliure.

Avui s'ha conegut l'avançament del baràmetre del CIS del mes de maig [pdf] segons el qual l'atur és la principal problema d'Espanya segons els enquestats, amb una xifra del 84,1%. La població enquestada també opina en un 51,9% que els riscos de l'energia nuclear superen els seus beneficis.

I parlant d'energia nuclear, al Senat ha fracassat una petició per posar data de tancament a les centrals nuclears espanyoles, com han fet a Alemanya. Els nostres polítics no estan per la labor. Els alemanys potser s'equivoquen pensaran els senadors i senadores, ara que han quedat en evidència amb la infecció del bacteri E. Coli. Patètic.

La reforma de la negociació col·lectiva ja té esborrany, un esborrany que no agrada a la patronal. Em preocupa no saber què vol exactament i realment la patronal, tot i imaginar-ho. Potser quan governi Rajoy.

Felip Puig no dimitirà, com demana l'oposició, malgrat reconèixer errors en el desallotjament de l'acampada i diu que hi va haver violència per part d'algunes persones. No ho dubto. Ara bé, no em cansaré de recordar que a l'anterior conseller se'l criticava des del principi pels seus errors i es volia que dimitís. Manca una mica de coherència en aquest país.

M'ha sorprès que el sector de la sanitat privada estigui contra la llei Òmnibus, per permetre que en els centres de l'ICS es puguin oferir serveis privats, a més de serveis de sanitat pública. Segons la patronal de la sanitat privada es parla de competència deslleial. I jo que pensava que estarien contents. Al cap i a la fi és el que passa en centres concertats. A mi no és que m'agradi la mesura però, em sorprèn  la queixa de la sanitat privada. També tinc l'interrogant de com es farà aquesta prestació privada, si penalitzarà les llistes d'espera dels centres de l'ICS, si hi haurà, com passa en centres concertats, la doble cua de sanitat pública i privada amb les queixes de la gent sobre la prioritat dels usuaris de la privada, si realment això beneficiarà els ingressos de l'ICS, i si aquest serà el principi per dur l'ICS cap a convertir-se en una empresa privatitzada.