dijous, 2 de juny del 2011

#crisi 10% de retallades a #salut a l'Ebre, una foto de 7000 euros i la reforma de la negociació col·lectiva

Finalment la retallada del Departament de Salut a l'Ebre s'allunya de la xifra global coneguda aquesta setmana i se situa en un 10%. Una mala notícia, ja que significa, si no ho he entès malament, que la retallada en altres llocs de Salut se situa per sota de la mitjana, per tal d'aconseguir una retallada global del 6,3%. Res per comentar, les dades parlen per elles mateixes.

Parlant de crisi, el catedràtic Vicenç Navarro escriu un article sobre la rebaixa dels impostos als rics i l'endeutament públic al llarg dels darrers 15 anys a Espanya, com un element per tenir en compte a l'hora d'analitzar la crisi. Navarro proposa augmentar els impostos als rics i super-rics, comparant-los amb els països nòrdics -països amb els quals els nostres polítics es comparen només per al que els interessa-.

Indignant és llegir la notícia sobre el cost de la fotografia institucional del president Mas comparada amb la del president Montilla. La de l'actual president té un cost de poc més de 300 euros, mentre que la de Montilla va costar més de 7000 euros. És evident que si ara s'ha pogut fer per aquest cost algú feia molt malament la feina abans com per superar-lo en 7000 euros. Serà que amb els diners públics no tenien miraments.

La patronal i els sindicants han trencat les negociacions sobre la reforma dels convenis. Uns i altres s'acusen de no haver estat valents. Ara el govern espanyol legislarà per decret. Veurem quin és el contingut del decret però, els punts que ja fa dies que es comenten sobre la reforma són preocupants i suposen una nova pèrdua de poder dels treballadors.


Creative Commons License + GNU FDL