dimecres, 29 de juny del 2011

#crisi #salut La Generalitat vol vendre l'Hospital de Tortosa

Ahir va començar el debat sobre l'estat de la nació a Madrid. Un debat en el qual no hi he posat gaire interès. Tot el que s'havia de dir s'ha dit i aquest debat és un cara a cara d'un que vol tombar el govern actual (Rajoy) amb un que no vol marxar (Zapatero), mentre s'ho miren alguns que no poden fer-hi res, i altres que intenten veure per on agafar-ho i dir la seva.

Ahir també, a l'EbreTV, vaig veure una notícia que deia que a més d'altres 6 hospitals catalans, l'edifici l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que pertany a la Tresoreria de la Seguretat Social, serà cedit a la Generalitat. El Govern el vol vendre, junt amb els altres 6 hospitals, per després pagar als compradors per la seva ocupació i en un futur tenir l'opció de recompra. L'operació, segons el Diari de Tarragona (no tinc l'enllaç a la notícia en línia) es faria amb entitats financeres, que pagarien uns diners (taxats) pels edificis i que després la Generalitat hauria de retornar amb interessos. Em recorda a les hipoteques inverses aquelles que venien fa pocs anys per a la gent gran, sigui o no el mateix. Això se suma a la incògnita del nou hospital, si mai es farà, quan es farà i qui el gestionarà, a la incògnita del futur de la sanitat pública catalana o del mateix ICS. L'ICS, que també és notícia perquè després de deixar el càrrec l'anterior gerent, encara no n'ha trobat un de nou. No és estrany, amb els temps que corren, tot i que la informació fa referència a altres raons. Els residents de l'HTVC ho comenten al seu bloc.

I continuant amb la salut, divendres es posen en marxa els canvis a l'Atenció Primària a les Terres de l'Ebre, amb l'atenció continuada de Xerta derivada al CAP Temple de Tortosa i la de Sant Jaume a Deltebre a les nits. Ara bé, malgrat ser això la versió oficial, algunes mesures ja es van posar en marxa amb anterioritat. El bloc dels residents de l'HTVC així ho mostra amb una foto del CAP de Sant Jaume on es diu que les revisions i urgències de Pediatria passaven a fer-se a Deltebre.

Els treballadors de l'HTVC que volien acampar a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa avui dimecres han desconvocat l'acampada perquè no havien sol·licitat el permís amb suficient temps. Però, amb les acampades dels indignats diversos advocats que hi donen suport van assessorar la gent de com fer concentracions legals emparant-se amb el dret de reunió. David Bravo va fer un model de document que els treballadors de l'HTVC haurien pogut utilitzar. No entenc com volent imitar el moviment del 15m no tenien constància d'això.


Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Jotabe ha dit...

......."es faria amb entitats financeres, que pagarien uns diners (taxats) pels edificis i que després la Generalitat hauria de retornar amb interessos". Com s'entén això ?
Si les entitats compren els immobles, lògicament son elles les que han de pagar, llavors, què és el que ha de tornar després la Generalitat ?
O del que estem parlant és del dret de recompra ja establert i "obligatori" amb lo qual del que es tracta és d'un crèdit encobert:
Cobro 1.000 de l'edifici, en pago 100 en concepte de lloguer al llarg de 15 anys ( per exemple ), el torno a comprar per 1.000 ( això sí no hi ha revalorització) + interessos. Per això dic que si del que es tracta és de disposar d'efectiu amb la venda i posterior compra, potser acabaríem mes prompte demanant un crèdit. Tot i que, val a dir que també ens estaríem endeutant, i això, ara, no toca.
Ara, l'entitat financera, cobrarà els 100 del lloguer i els interessos dels 1.000 deixats durant 15 anys.
O no ?