dimarts, 31 de maig del 2011

#salut Dia mundial sense fum, pressupostos i renúncia de Sabaté #crisi #ebremunicipals2011

Avui és el dia mundial sense fum. Un dia per conscienciar-nos del problema que representa el tabac, no només per a nosaltres si no també per als altres. Llegeixo que el tabac en un menor que conviu amb fumadors equival a fumar-se 5 cigarretes al dia. Fa poc llegia que els elements del fum del tabac s'adhereixen a la roba i que no s'eliminen simplement ventilant les habitacions de la casa, si no que s'hauria de fumar fora per evitar impregnar les superfícies de l'habitatge de nicotina i altres elements danyins per als nadons que hi convisquin. Les criatures no poden triar si volen fumar o no, els pares sí.

Avui el conseller d'Economia ha presentat el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2011, amb un dèficit del 2,6%, el doble del marcat pel govern espanyol. Segons el projecte la retallada a Salut serà del 6,5% i a Ensenyament del 7,5%. Caldrà veure si s'aprova i la reacció del govern espanyol.

Quant a la feina, la patronal i els sindicats sembla que tenen més lluny l'acord sobre la negociació col·lectiva. La patronal té unes postures més dures, mentres que els sindicats no tant, tot i que al final, podríem veure un acord proper al dels sindicats però, igualment negatiu depenent dels continguts dels diferents punts.

Acabo. Joan Sabaté no prendrà possessió com regidor a l'Ajuntament de Tortosa. Una possibilitat que ha esdevingut i que crec que és adequada, vist el fracàs per segon cop dels socialistes tortosins.