dimarts, 21 de juny del 2011

#crisi Les retallades de #salut a l'atenció continuada, les taxes universitàries i el Banc d'Espanya

A l'Ebre hi haurà canvis en l'atenció continuada dels CAPs a causa de les retallades per la crisi. Com que no s'ha concretat encara com anirà la cosa poc podem dir però, d'entrada preocupa que mentre fins ara els centres d'atenció continuada descarregaven o havien de descarregar les Urgències de l'hospital, ara pugui aquesta mesura contribuir a saturar-les. Ja veurem.

El Banc d'Espanya (BE), d'altra banda, continua exigint una reforma profunda del mercat laboral per fer front a la crisi. El BE, com altres organismes internacionals, no ha fet gaire cosa per evitar la crisi. Per això, quan aquests organismes exigeixen reformes quina autoritat moral tenen? Per què no exigeixen una reforma del mercat financer que tingui controlats els especuladors i faci que no pagui la ciutadania la situació que vivim?

La llei òmnibus ha rebut més de 2000 al·legacions. Una llei per simplificar l'administració que inclou aspectes que sembla que s'allunyen d'aquesta simplificació, com la de permetre que en centres de l'ICS es faci activitat assistencial privada. Com llegia l'altre dia, a l'Hospital de Tortosa no està clar que es pugui fer perquè si no tinc mal entès és patrimoni de la Tresoreria de la Seguretat Social i no es podria utilitzar per a activitat privada. Malgrat tot, el Govern intenta aconseguir suports de la resta de partits per tirar-ho endavant.

L'any vinent estudiar a la universitat serà més car. Pot arribar a un agument de 100 euros per curs complet. L'augment serà el màxim autoritzat pel govern espanyol respecte l'IPC. Mala època han triat per fer més cara la formació. Se suposa que s'ha d'incentivar.

Acabo. Leire Pajín, ministra de Sanitat, deixarà l'escó de senadora per presentar-se com cap de llista del PSOE per Alacant. Pajín és un exemple de les coses mal fetes de Zapatero. No s'hauria de posar en determinats càrrecs persones amb un perfil poc adequat, sobretot quan parlem de ministeris com el de Sanitat. En una democràcia tothom té dret a presentar-se a unes eleccions independentment de la seva formació. Ara bé, una ministra no és un càrrec electe si no que és forma part del govern per designació del president, amb la qual cosa s'ha d'exigir que el perfil sigui el millor possible.



Creative Commons License + GNU FDL