dimecres, 8 de juny del 2011

#crisi Europa demana més canvis

La Comissió Europea demana més mesures al govern espanyol per fer front a la crisi. Reduir les cotitzacions socials dels treballadors, de manera que l'empresari no hagi de pagar tants diners per persona, i a canvi pujar l'IVA al 20% i agumentar les taxes sobre l'energia, a més de tirar en davant la reforma de la negociació col·lectiva, l'acord sobre la qual va fracassar la setmana passada. La pregunta és si aquesta reducció de cotització afectarà els treballadors en algun sentit, perquè això no s'explica.

Parlant de negociació col·lectiva, els sindicats UGT i CCOO haurien posat les coses fàcils perquè el govern legisli -en no haver acord amb la patronal-, en perjudici dels treballadors. Ho llegeixo via Menéame a kaosenlared. Segons s'hi explica el document que podria aprovar el govern seria més o menys el que es va estar a punt d'aprovar entre patronal i sindicats, és a dir, un perjudici clar per al treballador per beneficiar l'empresari. Per què sempre que un empresari vol beneficiar-se de la normativa ho fa demanant canvis que perjudicaran a la llarga els treballadors? No parlem de treballar en equip entre tots, no volem tirar endavant les empreses i el país entre tots? I els sindicats què fan? Potser hauríem de tenir l'afiliació a un sindicat obligatòria i ser aleshores molt més exigents amb ells.

Parlant de reforma laboral, via Menéame llegeixo a cuartopoder que Alícia Sánchez-Camacho va dir al Senat que el PP faria una reforma laboral que flexibilitzés la negociació col·lectiva perquè decideixin els empresaris. Tota una declaració d'intencions i un avís sobre què vindrà a partir de l'any vinent si, com sembla, acaba governant el PP, qui sap si amb majoria absoluta.

Parlant de crisi, Deloitte auditarà els comptes de la Generalitat per 855.000 euros. A la notícia del diari ARA en els comentaris es posa en dubte el resultat de l'auditoria per estar farcida aquesta empresa de persones de CiU i del PP. No seré jo qui ho digui però, també és segur que si és així, un altre govern d'un altre color polític hauria escollit una altra empresa per auditar els seus comptes. De tota manera, aquesta auditoria s'hauria d'haver fet ja fa temps, abans de començar a donar xifres sobre l'estat de les finances, perquè ara, evidentment l'estat de les finances sortirà que està igual o pitjor que el que ha dit el Govern fins ara. És més, hauria d'haver una auditoria periòdica i, a més hauria d'anar acompanyada d'una transparència total de dades perquè qualsevol persona pogués, si tècnicament fos capaç, explotar-les per treure'n conclusions.

A Tarragona probablement el PSC es quedi fora del govern municipal. A Ulldecona també. Al Vendrell també. Aquests dies es parla molt de llistes més votades. CiU, en un intent de no quedar en evidència, volia que a Tarragona i a Badalona governés la llista més votada però, els militants de CiU de Tarragona no volen i per això la direcció del partit claudicarà. És increïble que aquest debat sempre es posi sobre la taula. Governa qui té representants que li donen suport i és un govern del tot legítim. La resta és soroll.

Acabo amb una notícia que no sé com qualificar. Les crosses del Rei s'han posat de moda i s'han esgotat. Un model molt modest, amb llum, clàxon i amortidors. Crisi, what crisi?

Creative Commons License + GNU FDL