dimarts, 7 de juny del 2011

#crisi Baixa la jubilació mínima, #icloud d'Apple i la llei #omnibus

La pensió mínima de jubilació per a una persona que ha cotitzat un mínim de 15 anys però, que no es jubila quan toca, fins ara pot baixar fins els poc més de 600 euros mensuals. A partir de l'1 de gener del 2013, segons llegeixo a l'Accent, via Menéame, aquesta pensió mínima quedarà en quasi 350 euros. Una mesura molt d'esquerres, molt de Zapatero.

Ahir Apple anunciava la nova versió del seu sistema operatiu, Mac OS X, Lion, la qual es vendrà el proper mes de juliol, només a la botiga en línia d'aplicacions d'Apple, i per 29,99 dòlars. És un sistema operatiu, cert però, és també un molt bon sistema operatiu, sobretot pensant en l'usuari final. El preu és realment baix, si pensem que un Windows té diferents "sabors" i diferents preus per a estacions de treball. Un embolic de llicències que s'haurien de simplificar, com fa Apple o com tenim ja en sistemes operatius lliures com GNU/Linux. A banda d'això, Apple ha fet el pas per fer més atractius els seus serveis al núvol, amb iCloud. iCloud permetrà sincronitzar imatges, música, calendaris, agendes, correu electrònic, etc., entre tots els dispositius Apple. La música d'iTunes estarà disponible al núvol en tots els dispositius, fins i tot la que no s'ha comprat a Apple (pagant 24,99 dòlars l'any). A més, ofereix un servei gratuït d'espai de disc de 5 GB per sincronitzar documents, fent la competència al popular DropBox. Un cop d'efecte d'Apple, sense dubte. Ubuntu One, recordem-ho, seria un equivalent, tot i que menys exitós.

Finalment el govern català dóna 15 dies més d'informació pública de l'anomenada llei Òmnibus davant de les queixes per la tramitació urgent d'aquesta reforma que no només simplifica l'administració si no que fa canvis importants que no es remarquen prou.

També el govern es querellarà contra PxC per la propaganda electoral a les passades eleccions municipals. No sé si querellar-se és la forma però, que no s'entén la persecució a Bildu i després veure i escoltar els arguments de campanya que hem rebut a les nostres llars.

Creative Commons License + GNU FDL