dimecres, 22 de juny del 2011

#crisi Retallades de #salut, la reforma laboral i els indignats #15m #15j #19j

Les retallades de salut a l'atenció continuada a l'Ebre continuen sent part de l'actualitat informativa. Es coneixen els detalls, entre els quals l'ús del CAP de Deltebre en comptes del de Deltebre i de Sant Jaume a les nits, la derivació de les urgències del CAP de l'Aldea a l'Hospital Comarcal d'Amposta, i el possible tancament de les urgències del CAP del Temple que haurien d'atendre's a l'Hospital Verge de la Cinta o a la Clínica Terres de l'Ebre. Aquí hi ha dos comentaris per fer. Primer, que no s'entén que fins ara s'ha estat reclamant que es faci un ús racional de les urgències hospitalàries i es tanquin centres d'atenció continuada. En el cas de Tortosa no ha de contribuir això a saturar més les urgències de l'hospital? I segon, no deixa de ser contradictori que es contempli l'atenció d'urgències en un centre privat. Per al centre serà perfecte perquè facturarà però, sabrem quina factura surt més alta, si la del servei en un centre de l'ICS o en un de privat?

El Congrés dels Diputats ha permès tirar endavant, amb l'ajuda de PNB i CiU, la reforma laboral del govern espanyol. El PSOE salvat per les dues dretes nacionalistes, que no saps mai per on et sortiran.

Un dels impulsors del moviment dels indignats d'Islàndia, país amb 3 anys de camí cap al canvi de model de democràcia, i país on almenys es consulta el poble per prendre decisions davant la crisi, ha visitat Madrid i parla de treballar conjuntament amb els indignats espanyols. Si la bola es fa gran i compacta veurem si continua el menyspreu i la campanya de descrèdit cap a un moviment heterogeni amb unes reivindicacions justes com aquest. Parlant de les campanyes de descrèdit, a més de la fallida de la setmana passada -fallida per l'èxit de les manifestacions de diumenge-, els mitjans no se n'estan d'intentar desacreditar el moviment. És el cas d'El Mundo i La Razón, on de forma implícita relacionen els indignats i els abertzales, arran de l'intent de detenció ahir d'una membre de Batasuna al País Basc francès. L'ètica periodística, on és? Alguns mitjans l'ha perden quan parlen de certs temes.

A Grècia continua l'estira i arronsa amb Europa i el FMI perquè el país adopti les mesures dràstiques que se li demanen i així concedir-li noves ajudes per fer front a la crisi. Si Grècia no rep les ajudes acabarà fent fallida i això tindrà conseqüències greus en diversos bancs europeus (alemanys sobretot). I si paga, continuarà tenint problemes perquè el seu deute és immens. Ahir en parlava Xavier Sala Martín a RAC1, qui opina que Grècia hauria de fer fallida i que en realitat el que s'està pactant és una fallida gradual per evitar un fort impacte a les entitats que esperen rebre pagaments del país helè. Grècia no és Islàndia, de moment però, si creix la indignació el govern hauria d'acabar escoltant la ciutadania, com també ho haurien de fer la resta de països.

Creative Commons License + GNU FDL