dimarts, 28 de juny del 2011

El sou d'alcalde, regidors i càrrecs de confiança a #Amposta, i la #crisi fa suspendre actes

Els mitjans que parlen del ple d'ahir de l'Ajuntament d'Amposta destaquen que l'alcalde i els regidors s'han reduït el sou un 5%. Adam Tomàs destaca que s'ha optat per esmicolar l'àrea de Promoció Econòmica en comptes de crear una àrea compacta per fer projectes importants. Toni Espanya és més crític amb les atribucions i dedicacions d'alcalde, regidors i càrrecs de confiança que es van aprovar ahir. I és que, com diu, l'alcalde té un sou de quasi 4000 euros mensuals bruts però, amb una dedicació parcial i altres regidors amb dedicació parcial cobren més de 2300 euros mensuals, en temps de crisi i retallades. A més, el nombre de càrrecs de confiança no es redueixen amb l'excusa de l'amortització d'un càrrec que ha passat a ocupar una plaça de funcionari. S'ha creat un càrrec de coordinació de l'àrea d'esports, a més dels ja existents assessors de diferents àrees. Penso que en molts casos entre el personal existent i el regidor responsable hauria de ser suficient però, un dels problemes del nostre sistema, de les administracions públiques en general, és la d'incrementar càrrecs polítics en comptes d'utilitzar persones vàlides i que han passat els filtres corresponents per treballar-hi.

Per cert, via Menéame veig que la paga extra dels funcionaris de juny es redueix una mitjana del 15%. Això no s'ha fet gaire públic però, s'ha de saber. Com tot treballadors als funcionaris se'ls retenen els diners per a les pagues extra i no s'entén aquesta retallada, per moltes explicacions que es donin. On són els sindicats?

Com deia ahir, Artur Mas vol reduir l'administració pública a la mínima expressió, apostant per la implicació privada al màxim. Així es pot llegir via Menéame que el president només vol que siguin monopoli de l'administració pública les presons i la policia. Tota una declaració d'intencions.

En època de crisi ja hi ha ajuntaments que suspenen actes amb costos importants. Així el de Mataró suspèn el Festival Shakespeare, i el de Móra d'Ebre estudia suspendre la Móra Morisca. Recordo els anys de Sabaté al govern de Tortosa amb una gran quantitat de festivals a la ciutat, que no sé quan costaven, que alguns no entenia per què es feien, i que a dia d'avui seria impossible mantenir-los tots.


Creative Commons License + GNU FDL