divendres, 17 de juny del 2011

#LaLiraAmpostina versiona #Serrat, mentre es continua parlant del #15j

Joan Manuel Serrat s'incorpora a l'assaig generalAvui és un d'aquells dies importants per a La Lira, per a Amposta. Aquesta nit se celebra el concert per contribuir a millorar la situació econòmica de l'entitat, amb la col·laboració i participació de Joan Manuel Serrat. Per als músics és la notícia del dia, evidentment.

També es parla però, dels fets del dia 15 al Parlament i del posicionament a favor o en contra que ha hagut. És important posicionar-se rotundament contra la violència, és inadmissible qualsevol acció violenta com les que es van produir dimarts. Ara bé, cal posar les coses al seu lloc i no es pot dir, d'una banda, dir que s'està d'acord que no tots els indignats són violents, i al mateix temps fer discursos que fan pensar el contrari. Per sort, hi ha gent que, a més de rebutjar la violència continua fent costat al moviment d'indignats.

La crisi, rerefons de la indignació, ens obsequia cada dia amb notícies. Artur Mas vol que hi hagi flexibilitat de jornada laboral i reducció de salaris per crear llocs de treball. Haurà d'explicar però, com ho faria, com pagaria la gent les seves obligacions fixes mensuals, i quins rangs de sou s'haurien de rebaixar. Fins quin punt algú que cobra el que cobra té autoritat moral per dir que s'han de reduir sous? Ho dic pel President però, també per la patronal, directius d'empreses públiques i privades, etc. I continuant, Emilio Botín demana que s'acabi la reestructuració del sistema financer amb la sortida a borsa de les caixes però, a més ha presentat els beneficis del BSCH, de més de 8000 milions d'euros. Gran crisi per a ells.

Bona notícia. Es prohibiran aliments no saludables als centres educatius. Llàstima que si no són saludables no es reguli el seu ús en llocs com restaurants de centres sanitaris per coherència.