divendres, 18 de setembre del 2015

Onada d'accions i declaracions contra la independència #27s2015

Ahir a Madrid -i a Catalunya alguns- treien pit perquè des d'Europa ens deien que una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la Unió Europea. Avui això ha quedat desmentit d'alguna manera pel vicepresident de la Comissió Europea. A és, Joaquín Almunia ha dit que no seria honest afirmar de forma taxativa que una Catalunya quedaria fora de la UE (pot ser que el PP utilitzi això per desgastar el PSOE?). L'altre dia Obama donava suport a una Espanya forta i unificada. El president d'un país que es va independitzar amb una DUI i que va donar suport a la independència de Cuba. Un exemple de coherència les paraules d'Obama... La qüestió és que sembla que fora confirmen allò que neguen a Madrid, que tenim unes eleccions plebiscitàries i no unes simples eleccions autonòmiques.

Els empresaris volen capgirar la truita i entrar en campanya per influir en el vot de la societat catalana. A can Almirall no tenen cap problema amb fer-ho (Albiol estarà content de tenir un alumne avantatjat). Cal esperar una forta estratègia de la por durant la propera setmana. Em pregunto, com ja ho he fet altres vegades, per què els empresaris no es presenten a les eleccions, si després volen decidir per sobre d'allò que ha sortit de les urnes?

La banca espanyola, veient un resultat clarament favorable a la independència, se suma a la por amenaçant de marxar de Catalunya i les conseqüències negatives que comportaria. No es posicionen més que per fotre aquesta gent. Encara els he de veure posicionar-se enfront de la crisi que ha castigat tantes i tantes famílies, en part per l'alegria amb què es van donar crèdits i la manca d'humanitat amb què s'ha perseguit els impagaments.

En definitiva, l'estratègia de la por és la que pretén desactivar l'independentisme. La pregunta és si funcionarà. Perquè jo en aquestes alçades l'estratègia de la por no l'escolto. Les amenaces ja no me les crec, i si arriben, considero que amb la independència els problemes els podrem enfrontar sense que a Madrid decideixin per nosaltres, com passa ara. I quan hi ha tants interessos a fer fracassar el Sí serà que no s'ho prenen tan en broma com deien abans de la campanya electoral.