dimarts, 29 de setembre del 2015

La imputació del President

Avui han imputat el President Mas, l'ex.vicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau per organitzar el 9N i desobeir el Tribunal Constitucional. El President declararà el dia 15 d'octubre, coincidint amb l'aniversari de l'afusellament del President Companys a mans dels franquistes. Molt oportuna la data no és.

Que podria passar ho sabia el Govern però, també és cert que mai no hauria d'arribar-se a perseguir un acte de democràcia com aquest, amb un mandat ciutadà sorgit de les urnes el 2012, amb el recolzament de les Diades dels anys precedents. Si algú volia carregar-se Artur Mas com actiu del procés penso que aconseguiran convertir-lo en màrtir o com una figura més forta, segons com acabi.

El ministre de Justícia ha dit que la imputació ha estat ara i no abans per no interferir en els resultats de les eleccions al Parlament. Una mostra de la politització de la justícia que sempre ens neguen, justícia que avui des del PP defensaven quan han fet declaracions sobre la imputació. Em pregunto vàries coses: qui va filtrar la informació sobre la imputació a La Razón? Ningú no s'ho pregunta a Madrid? I si la imputació, en comptes de motivada pel 9N hagués estat per una causa de corrupció, Mas també hauria estat imputat ara o durant la campanya electoral? Ara no ho crec, sincerament.