dimarts, 8 de setembre del 2015

La gratuïtat de l'AP-7 a Tarragona i a l'Ebre

Si no ho han canviat fa poc, malgrat existir l'autovia A7, entre Salou i Altafulla l'autopista AP-7 és gratuïta. Jo pensava que un cop posat en funcionament el tram de l'A7 entre Tarragona i Cambrils, almenys aquest tram d'autopista deixaria de ser gratis. Entendria que entre Altafulla i Tarragona no, perquè l'autovia no cobreix tot el tram.

A les Terres de l'Ebre no van voler fer gratuïta l'AP-7 mentre esperàvem la variant de l'N-340 a l'Aldea, ni han volgut tampoc fins ara fer gratuït el tram d'AP-7 entre l'Ametlla i Ulldecona mentre no estigui feta l'A7. Mentrestant els accidents a la Nacional se succeeixen i, en alguns casos, com ahir, provoquen víctimes mortals. Una carretera molt transitada, amb molts camions, amb trams de poca visibilitat i amb dificultat per adelantar. 

És cert que sovint és l'error humà, la pressa, la pèrdua de concentració, la causa dels accidents però, si la via fos una via digna del segle XXI es reduïria la probabilitat d'accidents. A sobre, tenim greuges comparatius com la gratuïtat permanent a Tarragona, capital de província, molt més beneficiada, com passa amb les capitals, que el sud, aquells que demanem diferenciació, entre altres coses, per no esperar les engrunes que no volen allí.