dijous, 24 de setembre del 2015

Els arguments de la por van caient #independència #27s2015

Els catalans deixaríem de ser espanyols en una Catalunya independent i, en conseqüència, deixaríem de ser ciutadans de la UE. Ja s'ha vist que això és fals, o com a mínim imprecís. Així que no patiu, que no haureu de dur el passaport per anar a visitar les tombes dels vostres familiars...

Tindríem un "corralito" a Catalunya segons el governador del Banc d'Espanya. Experts en economia can posar el crit al cel i van demanar-ne la dimissió. Ell mateix va recitificar ahir i veu improbable que això passi. Dimitir però, no, això no passa normalment a Espanya.

La Unió Europea confirmava que Catalunya no es pot independitzar d'Espanya i que quedaríem fora de la UE. Algú va traduir malament, afegint text a les paraules del president de la Comissió Europea, on no es deia res d'això. Fals.

Un dels lemes favorits d'Albiol. Les pensions perillen en una Catalunya independent. A banda que raonant una mica això no s'aguanta, el propi Rajoy admet que Espanya pagarà les pensions als catalans sigui o no independent Catalunya. Albiol, un lema menys.

La ministra d'Agricultura diu que Catalunya es quedarà sense la PAC i que així deixarà de rebre les ajudes. El Conseller d'Agricultura diu que l'agricultura de Catalunya contribueix amb escreix a la UE, i que quedant-se fora tindríem recursos suficients. Però, és que la PAC és aquella política agrària que any rere any es critica i que colla poc a poc més els agricultors. I la tendència no seria estrany que fos a anar eliminant els ajuts. I això quedant-se a Espanya tampoc no es podria evitar.

Continuem amb la por fins el darrer dia. Qui se'ls escolti, si us plau, que tingui esperit crític i no s'empassi qualsevol cosa, perquè en campanya, i més en aquesta campanya, la intoxicació és altíssima.