dissabte, 19 de febrer del 2011

#política #crisi #municipals2011 Guanya Hereu

L'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha estat qui ha guanyat les eleccions primàries per triar el candidat del PSC a Barcelona. Serà qui intentarà revalidar la victòria i evitar que el proper alcalde sigui Xavier Trias (CiU). Des del meu punt de vista diria que Trias té més opcions amb Hereu que no pas amb Montserrat Tura per guanyar les eleccions municipals. Almenys des de fora, com català però, no barceloní, penso que el discurs d'Hereu cansa, que ha fracassat en algunes iniciatives com l'intent de reforma de la Diagonal, que intenta encara estirar el rèdit de l'olimpisme d'alguna manera. Això no vol dir que vegi normal que una ex-alcaldessa de Mollet vulgui ser ara alcaldessa de Barcelona.

Fa gràcia però, que Oriol Pujol -parodiat amb els esquetxos "No ho hauria de dir"- critica que el PSC només faci primàries quan hi ha problemes interns. És cert que aquestes primàries hagin sorgit d'un problema intern però, almenys hi ha primàries.

Als EUA, la majoria republicana de la Cambra de Representants, bloca la reforma sanitària d'Obama amb una forta retallada econòmica. Sé que és arriscat parlar d'un altre país sense conèixer-lo bé, que sovint jutgem els EUA a base de tòpics però, el sistema sanitari que allí tenen no el voldríem de cap de les maneres aquí -bé, alguns per les declaracions que fan potser sí que ho voldrien-. S'està tancant la porta a millorar les condicions d'atenció sanitària de les persones amb pocs recursos, persones que no poden permetre's una assegurança amb bones cobertures,...

Continuen les notícies sobre le protestes al món àrab. A Líbia Gadafi no sembla tenir por que passi com a Egipte i reprimeix amb duresa les protestes, amb desenes de morts com resultat. A Bahrein s'intenta dialogar amb l'oposició perquè la cosa no vagi a més. A Algèria continuen les protestes, amb l'exèrcit intentant imposar-se. Al Iemen també les protestes acaban amb repressió i morts. Al Marroc tampoc no les té totes el govern. Un bon còctel de movilitzacions que poden canviar completament el món àrab.

Amb l'apagada de TV3 al País Valencià el col·lectiu Anonymous va tornar a fer de les seves, atacant el web de la Generalitat Valenciana -de fet ahir vaig intentar entrar-hi al migdia i vaig desistir perquè trigava moltíssim-. La Generalitat però, emprendrà accions legals contra els responsables. I ho veig encertat. Protestar no implica que valgui tot, no vol dir que es pugui sabotejar webs així de forma impune.

Acabo amb una notícia ampostina. El Punt informava avui que el carrer Cervantes d'Amposta, després d'obrir-se un cop acabades les obres, el carrer s'ha de tornar a quitranar perquè el quitrà posat no s'havia agafat prou. Jo vaig passar poc abans d'obrir-se el carrer i les voreres haurien pogut fer-se molt millor. Però, altres obres a Amposta s'haurien pogut fer millor. Tot el passeig de l'Av. Aragonesa des de ben poc després d'acabar-se, ja presentava rajoles esquerdades. Les voreres de l'Av. de la Ràpita també han estat criticades des de que es van fer. Els carrers Navarra i Miquel Granell estan en obres a la vorera però, després s'hauran de quitranar i veurem si això, de la manera com s'ha fet, causa desperfectes o no en les voreres ja acabades.