dilluns, 14 de febrer del 2011

#política #crisi Integrar-se més dins del PSOE

Si és que els socialistes catalans potser no veuen que el PSOE els ha fet ballar la seva música durant massa temps i que han quedat en evidència repetidament fent més costat al PSOE que no als interessos de Catalunya. És clar que després sempre hi ha uns arguments tipus que tots els polítics socialistes segueixen, tots diuen les mateixes coses, perdent la credibilitat de qui demostra que diu el que pensa i raona. Francesc Vallès, cap de llista per Tarragona del PSC a eleccions espanyoles del 2008, pensa que el PSC s'ha d'integrar més dins del PSOE, per fer-hi crèixer el discurs federalista. Potser n'hi ha prou de pensar en clau PSOE i pensar més que quan no t'escolten, quan t'imposen les coses, millor fer el teu camí. Bé, això és cosa dels militants. Ja s'ho faran.

Avui ha començat el Mobile World Congress, la cita anual de la telefonia mòbil, a Barcelona. Durant uns dies Barcelona és la capital de les comunicacions mòbils, el lloc on es presentaran les novetats en terminals i tecnologies relacionades. Una oportunitat de negoci per al país, un benefici per a la ciutat. Esperem que aquest any alguns hotelers no es passin de llestos, com va passar l'any passat, per cert.

Ep, continua la comunicació de retallades. La consellera d'Ensenyament ha anunciat que es paralitza el desplegament del projecte educat1x1. Però, també ha dit que els barracons continuaran durant més temps. Quant als barracons, què voleu que us digui. Ja fa uns quants anys que treballo en un barracó i al final et resignes... Quant al projecte de digitalització de l'aula, penso que ha estat tot plegat una cosa precipitada, que tenia pinta de voler implantar de forma artificial les TIC a l'aula, i a més discriminant tecnologies, amb un model privatiu de difusió del coneixement, i discriminant els alumnes respecte dels d'altres autonomies. Celebro que es paralitzi, sempre i quan es mantinguin els plantejaments futurs d'introducció de les TIC en l'actualitat de l'aula de forma gradual i natural.

Parlant de retallades, avui al programa El Secret de Catalunya Ràdio [podcast] han parlat amb Salvador Alemany, president del consell per a la reactivació econòmica, un consell d'experts entre els quals hi ha Germà Bel. Hi era també el col·laborador del programa, l'economista Ramon Adell, qui ha fet menció de l'article d'ahir diumenge de Jordi Barbeta a La Vanguardia, on explicava per què Catalunya té els impostos més alts d'Espanya. Com deia el professor Adell, després de llegir un article així, un se sent més independentista.