dijous, 3 de febrer del 2011

#crisi #salut #política Les factures del servei de salut, l'amiga alemanya i la revolta d'Egipte

HTVCAvui ja hem sabut que, començant per Girona, l'ICS començarà a informar de la factura del tractament dels usuaris. Una cosa que ja es feina fa uns anys, almenys en alguns hospitals de l'ICS, i que pretén conscienciar del cost del sistema sanitari públic. Això, que pot ser efectiu, és com tractar tothom de passar-se amb l'ús dels serveis de salut i, de ben segur que molta gent, la majoria, no hi acudeix per gust. Però, recordem que el conseller, a la que pugui, vol implantar el copagament. Feu-vos d'una mútua privada, prepareu-vos per al copagament. Quin futur ens espera...

Avui ha vingut la cancellera alemanya Angela Merkel, per beneir les mesures de Zapatero per fer front a la crisi. I n'ha quedat contenta. No sé si això ens ha d'alegrar o no. Zapatero sí que se n'alegrarà però, bàsicament per càlculs electorals, evidentment.

A Egipte continua la revolta i els periodistes, cada cop més, són al punt de mira dels partidaris de Mubàrak. Bisbal volia que acabés la revolta ràpid per no veure les piràmides sense turistes. Altres pensem que això, probablement no acabi bé, si continua tensant-se la corda i, ni el règim vol deixar el poder, ni la població revoltada vol deixar que hi continuï. El món àrab s'aixeca contra els autoritarismes, molts d'ells beneïts per occident, pels EUA. Occident, que sempre parla de democràcia i de drets humans, no ha estat capaç o no ho ha volgut estar, de ser coherent i forçar sistemes democràtics en aquells països.

Artur Mas, amb la crisi, no farà la recepció de Sant Jordi a Pedralbes sino a la Generalitat. Ho celebro. I és que l'anterior govern va optar per unes celebracions que podrien haver estat més austeres i no esperar que la crisi fes evident que no podia continuar-se així. Artur Mas, que va viatjar a Madrid en classe turista, que ho va donar a conèixer però, que segons José Zaragoza (PSC), també ho feia Montilla i no ho publicitava. Seria interessant però, veure que aquesta austeritat és real i no façana perquè quan es publiciten casos concrets, com per donar exemple, malament rai.