dimarts, 22 de febrer del 2011

#Amposta #vent #política #crisi Ventada 2011

Amposta: ventada
Coberta afectada pel vent
Aquesta passada nit hem pogut "gaudir" d'una nit amenitzada pel so del vent fent moure arbres, persianes i qualsevol cosa que fes soroll. Ens hem aixecat amb vent i anirem a dormir amb vent, en un dia que començava amb notícies d'incendis a Sant Carles de la Ràpita i al costat de l'ermita de la Pietat, a Ulldecona. D'aquest n'he tingut notícia pel Facebook de la Núria Ventura. Però, potser perquè em toca més de prop, la notícia sobre el vent era la que afectava la coberta de les galeries comercial Futuro Ciudad Amposta, amb una volada encarada cap al vent de dalt que, no sé si per això o per una altra cosa, ha cedit al vent i s'ha trencat. Cal dir que les primeres notícies han estat via Facebook o Twitter i que les primeres imatges de mitjans que he vist eren les de TV3. La incògnita és ara quant de mal ha fet el vent, si podrà obrir el Carrefour divendres, si es demanaran explicacions pel disseny de la coberta afectada per la ventada,... L'alcalde d'Amposta, en vista de les ràfegues de vent, de quasi 130 km/h, ha ordenat la suspensió de les classes i de les activitats a l'aire lliure, per garantir la seguretat de les persones.

Seguint amb Amposta, La Lira enceta divendres la Setmana Cultural, la 14a edició, "malgrat el silenci de l'ajuntament d'Amposta" sobre les gestions al voltant del finançament de l'escola de música de la societat. És a dir, La Lira, igual que la Filha, tot i no ser tractada com caldria, continua la seva tasca educativa i cultural, i portant el nom d'Amposta arreu del món.

El conseller Mas-Colell ha dit avui que Catalunya contribueix fiscalment de forma desorbitada amb Espanya. Em preocupa però, que també ha apuntat a incrementar la participació privada en l'oferiment de serveis públics. Alguns pensen que el servei públic el pot prestar tant l'administració pública com l'empresa privada. Altres pensem que la prestació per part de l'empresa privada ha d'estar acotada i plenament justificada. Una altra cosa és que el servei públic s'hagi de fer més eficient.

Gaddafi ha xulejat avui dirigint-se al seu poble -als que li fan costat, és clar-, mostrant-se amenaçador amb els EUA sobretot, recordant els bombardejos del 1986. Serà enderrocat pel poble, causarà una guerra civil a Líbia, s'implicaran els EUA per impedir que continuï bombardejant i matant els que no li fan costat?

Per cert, parlant de Gaddafi i dels dictadors del món àrab en general, un apunt crític sobre els polítics i els mitjans que ara parlen de dictadures i en altres temps ho ignoren.