dimecres, 9 de febrer del 2011

#política #crisi #independència El PP, 10 punts per sobre del PSOE

Una de les notícies del dia és la publicació del baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de gener [PDF]. La notícia sobre aquest baròmetre fa referència al percentatge en intenció de vot que reflecteix, donant un 34% de vots al PSOE i un 44,1% al PP. Quant al principal problema per a Espanya el primer és l'atur, seguit dels problemes econòmics.

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reconegut que va fallar en no anticipar-se a la crisi econòmica. Pobrets, donen lliçons d'economia a tot el món i després no fan bones previsions, quan hi havia experts que avisaven. Potser Zapatero feia cas al FMI quan negava la crisi durant la campanya electoral del 2008 i fins fa relativament poc? Qui sap.

Des del PP i des de personalitats ex-PP arriben notícies sorprenents. Montserrat Nebrerar, ex-PP, ex cap de llista del PP a la presidència de la Generalitat, dóna suport a la consulta popular del 10 d'abril a Barcelona sobre la independència de Catalunya, junt amb altres persones conegudes. Estrany però, agradable de llegir que algú que combrega amb una idea d'Espanya com la del PP doni suport a una consulta popular, per molt que no comparteixi el tema sobre el qual es vota. D'altra banda, Alícia Sánchez-Camacho, cap del PP català, ha contradit el seu partit afirmant que Catalunya no rep cap tracte especial de l'Estat si no que rep el que li toca. Tot plegat sembla ben preparat. Artur Mas va a Madrid a demanar. Madrid diu que una part del que demanes sí però, la resta no. Els que no governen a Madrid s'estiren els cabells. Artur Mas torna com un heroi i, a més, el PP català fa un gest d'apropament.

Avui a la televisió es podia veure l'espectacular desnonament d'una família a Vic. De res no ha servit que els seus ingressos fossin molt baixos, amb dos crios i la dona embarassada de 8 mesos. El Banc de Santander necessitava els diners. Mentres veiem com es creen fons per evitar la catàstrofe de les entitats financeres, mentres veiem que aquestes entitats -no dic que totes- són notícia pels guanys que han tingut, famílies com la de la notícia es queden al carrer, per no poder pagar. Ara bé, aquí pocs polítics demagogs es veuen queixant-se i demanant canvis legislatius per protegir més els hipotecats.

Ep, i parlant de polítics compromesos, avui el Senat ha aprovat la llei Sinde. Sembla que els partits fan bo això que tots som pirates en potència.