dissabte, 5 de febrer del 2011

#crisi #política Tunísia, Egipte, Jordània, Algèria, Marroc, Síria,...

Egipte viu encara en la incertesa sobre si Mubàrak marxarà o no. De moment deixa la presidència del seu partit. Cal veure si la pressió social i la pèrdua de suport dels EUA acabaran fent-lo plegar. Avui Vilaweb feia un recordatori de les revoltes en marxa o en vies de sorgir al món àrab. De fet teniu un interessant reportatge sobre la revolta al món àrab, país a país. I és que a Tunísia i Egipte se'ls poden afegir Jordània, on el rei va destituir el govern per atenuar les queixes, Algèria, on el govern ha dit que aixecarà l'estat d'excepció després de molts anys, tot i haver negat que ho faria fa pocs dies, per calmar els ànims de la gent,... I és que crisi i falta de democràcia potser són uns ingredients que combinen molt bé per generar aquestes revoltes. De fet, això ja ho avisa la secretària d'estat dels EUA, Hillary Clinton.

I parlant de les revoltes, el món occidental, massa acomodat, no reacciona quan, ens han creat una crisi i ens la fan pagar, mentres alguns es fan rics. Interessant l'opinió a La Comunidad.

Ascó ha estat notícia els darrers dies, entre ells avui, per la denúncia contra els reponsables de la central arran de la fuita de partícules radioactives del 2007. Fins 16 anys se'ls demana. Tot i fer por tenir una central nuclear prop i pensar que a més, poden enviar-hi residus si s'hi implanta el magatzem temporal centralitzat (MTC), potser és molt demanar 16 anys de presó per als responsables. És el problema de ser responsable, que malgrat no facis el mal, has de respondre per ell i pagar-ne les culpes. L'alcalde d'Ascó no està preocupat per si això afectarà l'adjudicació del MTC o no. Serà perquè assumeix que la tenen a la butxaca i l'espera amb els braços oberts?