dijous, 10 de febrer del 2011

#política #crisi Els globus sonda de les retallades

Davant la crisi el govern ha anunciat que es congela la contractació de personal, excepte Mossos i professorat. Té lògica, tot i que intepreto que personal sanitari també se n'hauria de contractar si fes falta. També s'ha fet saber que es plantegen retallar els ajuts per fills, deixant-los a les famílies amb rendes més baixes. La ministra Salgado insinua que haurien de plantejar-se pujar impostos per millorar l'estat de les finances. Això li diu a un govern que diu que eliminarà, en temps de crisi, l'impost de successions. Un govern que va soltant en comptagotes la informació sobre les retallades que emprendrà. És la política del globus sonda o la de la píndola, males notícies en petites dosis per fer que al final ens les haguem empassat totes. I això penso que no és seriós.

Vull destacar un article de La Marfanta sobre la importància de comunicar i que aquest govern, malgrat que quan governava el tripartit criticava la mala comunicació, el caos comunicatiu del govern, ara queda en evidència amb els missatges que dóna sobre les mesures que adoptarà per fer front a la crisi. Una política comunicativa que penso que forma part de l'estratègia del globus sonda, o almenys ho sembla.

Avui treia pit l'amo de l'establiment de Marbella que es nega a complir la llei sobre el tabac i que ha rebut l'ordre -que ha incomplit- de tancar provisionalment per deixar-hi fumar de forma permanent. De fet sortia fumant el seu puro amb tota la xuleria. Potser té molts diners i no li fa por quedar-se sense el negoci. O no. Em pregunto si -no li ho desitjo- algun dia ell o algun dels seus treballadors té un càncer de pulmó que amb molta probabilitat tingui a veure amb el tabac, dubtarà o no en acudir al servei públic de salut per ser tractat. Déu vulgui que això no passi. Aquests hostelers que no saben adaptar-se i donar per acabada l'època de poder fumar, disfressen el problema d'un atac d'un govern "dictatorial, marxista i terrorista". Però, és un govern que ha aprovat una llei en una cambra democràtica. Els agradi o no, és una llei amb el recolzament de la majoria de diputats, representants electes dels espanyols.

Els informatius esperaven les 21h per veure si l'anunciada compareixença pública de Mubàrak era per dir que deixava el poder. Però, sembla ser que no serà així i que ha servit per confirmar que no es presentarà a les properes eleccions, el mes de setembre. Segons sembla això ha desfermat noves protestes a Egipte. La revolta al món àrab no acaba, ans al contrari, sembla que s'escalfa cada dia més i veurem cap on condueix això. Més obertura, més fonamentalisme? Més antioccidentalisme, menys?