dimecres, 16 de febrer del 2011

#música #política #crisi #LiraAmpostina La Lira + Serrat, 75 anys del Frente Popular

Com publicava avui El Punt, una de les notícies ampostines del dia és el concert que el dia 17 de juny farà La Lira Ampostina, per recaptar fons per a la Societat, amb la col·laboració desinteressada de Joan Manuel Serrat. No es toca tots els dies amb Serrat, no es pot escoltar tots els dies una banda com La Lira tocant cançons de i amb Serrat.

En plena crisi financera i de la construcció, llegia avui a l'Ara que bancs i caixes només concedeixen hipoteques sobre vivendes de la seva cartera d'habitatges, per treure-se-les de sobre. Les entitats, que no fa tant que quasi regalaven les hipoteques, ara posen les coses difícils i, a més tenen la paella pel mànec. Em pregunto si de confirmar-se això, no se les podria acusar de competència deslleial o d'abús monopolístic, ja que els promotors no competeixen en igualtat de condicions per no ser promotors i entitas financeres a la vegada.

Avui, 16 de febrer, faig anys però, també hi ha efemèrides, com els 75 anys de la celebració de les darreres eleccions de la II República Espanyola, amb el triomf de la coalició d'esquerres, el Frente Popular. Després ja sabeu, la Guerra Civil i quasi 40 anys de dictadura.

El govern català està rebent crítiques per nomenaments de familiars de persones rellevants del partit, com el germà del conseller Felip Puig, la dona de Pere Macias, etc. Es defensen. Però, cal recordar les crítiques als nomenaments de familiars de persones del tripartit. Aleshores era un tema criticable i ara sembla que les crítiques ofenen.

Per cert, anem oblidant el tema de la vegueria perquè comencem a veure argumentació per retardar els esforços per aconseguir que a l'Ebre, entre altres territoris, siguem vegueria.

I continua l'onada de revoltes al món àrab. Iemen, Líbia,... Gadaffi opta per reprimir les protestes. Podrà aguantar? Tant de bo que no. L'amo de Líbia, que es passeja pel món com un rei, i a qui encara se li riuen les gràcies, estaria bé que caigués derrocat pel clamor popular.

Els mitjans avui han destacat la mort del cuiner Santi Santamaria, als 53 anys. Descansi en pau.

1 comentari:

Xavi ha dit...

Felicitats company!!! Per molts anys.
Sona bé això que dius de la Lira... Mai millor dit. :)