dimecres, 27 de febrer del 2013

#salut #corrupció #crisi i eleccions

Entrevista al sociòleg i metge Albert Jovell sobre el sistema sanitari públic. Un sistema que, amb l'envelliment de la població i una joventut que o no treballa o va camí de treballar amb uns sous molt baixos, combinat amb l'austeritat, no es podrà mantenir amb el model actual. I la privatització no és el camí. Al final els hospitals privats per a temes complexos prefereixen derivar els pacients als centres públics.

Coincidència que avui hagin estat detinguts els ex directius de l'ICS i CatSalut, respectivament, Josep Prat i Carles Manté. Coincidència amb la data límit, demà, perquè la revista Cafè amb llet, com llegíem l'altre dia, retiri i elimini el video sobre la sanitat pública catalana. Si al final resultat que tot allò denunciat allí acaba sent cert, què passarà?

Mentrestant a Madrid continua l'assumpte Bárcenas. eldiario.es publica que empresaris beneficiats per adjudicacions del govern espanyol pagaven comissions de forma automàtica en ser beneficiats per aquestes adjudicacions. Sobretot, en temps d'Aznar. Ahir es va saber que Bárcenas ha presentat una demanda contra el PP per acomiadament improcedent, deixant amb el cul a l'aire a de Cospedal, qui no ha dimitat encara.

ERC ha proposat regularitzar la compra i la venda de cànnabis, la qual proporcionaria llocs de treball i Gallardón ha fet broma dient que una Catalunya independent es finançaria, així, amb la venda de drogues. Menyspreu del ministre que fins fa un temps conservava una imatge de moderat, gairebé de centre. Menyspreu i hipocresia perquè de cànnabis se'n fuma i se'n fumarà. No dic que s'hagin de legalitzar totes les drogues però, sent el tabac i l'alcohol legals, demonitzar el cànnabis és hipòcrita. Ep, i jo no en fumo.

França advoca per canviar el model d'austeritat després dels resultats de les eleccions a Itàlia. Avui veia Durao Barroso dient que aquests resultats no eren contra Europa si no per descontentament per la crisi, insinuant que els culpables eren dins d'Itàlia. Per no acusar directament els italians. Un model econòmic promogut els mateixos que ara demanen austeritat -per no perdre diners-, que ofega els països, fent pagar les pèrdues a la societat, les pèrdues d'aquells que no comparteixen els guanys. Ja ho diuen "socialitzar les pèrdues i privatitzar els guanys". Això, el dia que ha mort Stéphane Hessel, autor del llibre "Indigneu-vos!", amb molt d'èxit des que ha començat el moviment d'indignació social arreu del món.

Ah, sí, ahir va perdre el Barça i Carme Chacón va donar material per omplir tertúlies d'actualitat. I?