dilluns, 18 de febrer del 2013

#Monarquia a la baixa, #sobiranisme i #corrupció

Un diputat de CiU parla de la ja no tan remota possibilitat que el Rei abdiqui arran de les notícies relacionades amb el cas Nóos. Aquesta és la notícia que interessa a Catalunya ara que s'estava parlant massa de les escoltes il·legals arran de la notícia de la gravació de la conversa d'Alícia Sánchez-Camacho amb l'ex de Jordi Pujol fill. I no és que no sigui interessant ni important, perquè que acabi involucrant-se amb claredat el cap de l'Estat seria una mala notícia, si pot haver ja més males notícies d'aquest sistema corromput. Jo vull una república. Però, també hi ha qui diu que un sector de la dreta voldria que el Rei marxés i poder acabar de manar en tots els estaments de l'Estat. Pot ser. Conspiracions en poden haver i se'n poden inventar.

Pilar Rahola se suma al Frances Homs i Oriol Pujol barrejant el sobiranisme i les notícies de corrupció i, en aquest cas, el tema de l'espionatge i el fet que el ministeri de l'Interior hagi encarregat a la Policia Nacional i no als Mossos d'Esquadra la investigació. Que segur que de raó no li'n falta, i segur que si es comencés a investigar arreu de l'Estat no seria només Catalunya on trobaríem escàndols com aquest. Ara bé, barrejar-ho tot amb el sobiranisme comença a cansar i a ser un argument falaç. Cal rebatre les coses amb arguments més contundents.

Per cert, ja ha hagut detencions per les escoltes de l'empresa Método 3. Ja tenim tertúlies per demà. Veus què be?

El president Mas ha fet un gest en pro de la transparència publicant el seu sou i el seu patrimoni. 6000 euros nets al mes, amb un patrimoni total de 470.000 euros. Bé per la transparència. També una mostra que patir, patir, no pateix.