dimarts, 26 de febrer del 2013

#PSC #Bárcenas #retallades i #fracking

El PSOE i el PP han votat junts a Madrid contra el dret a decidir, amb l'excepció de 13 diputats del PSC. Carme Chacón, en comptes d'unir-se al PSC s'ha unit al PSOE. Alfonso Guerra, davant d'aquesta postura del PSC diferent del PSOE al Congrés, diu que vol tornar a instaurar el PSOE a Catalunya. Chacón aspira a substituir Rubalcaba. Ha de fer punts a Madrid. Això li va bé a Navarro, que ha de recuperar imatge a Catalunya. Planta cara al PSOE i se suposa que tot allò que ha passat fins ara s'oblida. Navarro dóna excuses per explicar que ara a Madrid voti a favor del dret a decidir i a Catalunya no. A casa nostra els socialistes ara es posicionen frontalment en relació al PSOE, mentre els darrers anys i els darrers mesos han estat fent-ne seguidisme. Un canvi és un canvi però, en política un no se'n pot refiar mai. Són grans actors.

Bárcenas demanda el PP per acomiadament improcedent, mentre es continua parlant de la seva declaració notarial sobre les donacions al partit i la coincidència amb allò que va publicar El País. Fins i tot es relacionen donacions amb adjudicacions properes en les mateixes dates.

A Catalunya el govern, amb el suport d'ERC, ha ha dit que vol retallar una paga extra als treballadors públics, repartida entre la d'estiu i de Nadal. Ja veurem si d'aquí uns mesos ens vénen amb una altra retallada de paga extra. Els treballadors de la privada no s'haurien, no ens hauríem d'alegrar amb això.

Mentre a Catalunya la Generalitat no es mou contra el fracking, fent com fa el PP al País Valencià, la diputació de Terol es posiciona contra aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs que presenta tants dubtes sobre el seu efecte sobre el medi ambient, tant quant a despesa d'aigua com a contaminació d'aqüífers, i afectació paisatgística.