divendres, 1 de febrer del 2013

#lospapelesdebárcenas i el PP matant el missatger

El cas Bárcenas continua en la primera línia d'actualitat. De Cospedal amenaçant amb accions judicials contra El País, el PP negant allò que publicava ahir el diari, a diferència de quan El Mundo feia el mateix amb Artur Mas i CiU. Cinisme i hipocresia. Els mitjans també s'han posicionat. Sorprenentment mitjans com El Mundo no ho han fet donant suport a les tesis de de Cospedal. Un però, sí que recolza clarament el PP, i és La Razón. El seu director a Catalunya, Francisco Marhuenda, publica un article d'opinió que duu per títol "Causa General" contra el PP. Trista equiparació, per allò que va suposar la Causa General dels franquistes contra els perdedors de la Guerra Civil. El franquisme com recurs però, que no serveixi per reobrir ferides, oi?

I ara que es parla tant dels comptes de polítics a Suïssa, el país alpí aixeca des d'avui el secret sobre els comptes bancaris, de forma que donarà tota la informació que demanin els governs. Tindrem noves sorpreses en un futur proper?

L'autor del bloc The Lost Dreamer diu que deixarà de comprar a Mercadona, per molt que li pesi, per ser una de les empreses que consten als papers de Bárcenas registrant donatius al PP, per un valor de 240.000 euros. La veritat és que si la informació que es va publicar ahir és certa, a més de demanar explicacions als polítics implicats les empreses també ho hauran de fer, i jo també seré un que deixarà de comprar a Mercadona.

Avui el President Mas ha fet una conferència per anunciar una cimera contra la corrupció. Aquestes conferències ja sonen a retòrica. Veurem on ens duu tot plegat. El director d'e-noticies li ha preguntat sobre què passaria si el dia després de la cimera Oriol Pujol fos imputat pel cas de les ITV. I resumint molt, el president ha dit que una imputació no és una condemna. És ben cert però, això ha de ser sempre així, per a tothom. De tota manera, hagués preferit una altra resposta del President, de qui impulsa una cimera contra la corrupció, com dir que l'apartaria temporalment dels seus càrrecs.

Una bona notícia, i que hauria d'haver arribat abans. La noia que havia d'anar a la presó per haver gastat una targeta de crèdit que havia trobat per comprar menjar i bolquers per a les seves filles, ha estat indultada pel govern espanyol. Però, mireu si costa que una persona sense el poder que tenen altres, eviti la presó per un delicte que no es pot comparar amb els casos de corrupció que tenim d'actualitat.