dijous, 28 de febrer del 2013

#BenetXVI #SedeVacante #corrupció #crisi i #retallades

Des d'avui que no tenim Papa, amb la renuncia feta efectiva avui de Benet XVI. Un Papa que es va rebre amb escepticisme per haver estat el prefecte de la Combregació per a la Doctrina de la Fe. Se li ha retret el passat a les joventuts hitlerianes, se li ha retret els escàndols dins de l'Església. Però, crec que dins de l'ortodòxia que s'ha d'esperar, ha estat un Papa obert i, com se sap, savi, culte. I avui s'ha acomiadat, en persona i virtualment, al seu compte de Twitter, donant les gràcies a tothom. Un compte que ja s'ha desactivat a l'espera de veure si el proper Pontífex vol utilitzar-lo o no.

Mentrestant a casa nostra continuen els escàndols. Els periodistes d'El Mundo que van publicar les notícies sobre els comptes de Pujol i altres càrrecs de CiU a Suïssa diuen que va ser una filtració de gent del Ministeri de l'Interior. El ministre hauria de ser tan ràpid com a mínim com ho ha estat en el tema de les escoltes il·legals a polítics i altres personalitats.

Desgràcies de la crisi. Una dona perd el coneixement al carrer després de 2 dies sense menjar per no tenir recursos, i ho fa en companyia del seu fill de 2 anys. No, no és que haguem viscut per sobre de les nostres possibilitats. És que alguns s'han passat de llestos, el sistema ha petat i la gent, que anava cada dia a treballar per poder viure, s'ha quedat sense feina.

Per cert, la Generalitat, segons El Triangle, vol demanar poder aplicar EROs temporals a l'administració pública. I ERC ho permetrà, si no canvien les coses, recordem-ho.