dijous, 14 de febrer del 2013

D'espies i #retallades

Un nou dia de polèmica al voltant de les escoltes il·legals a polítics catalans. Desconnecto. No penso perdre-hi temps. Fins que no s'aclareixi el tema només tenim soroll mediàtic, declaracions i contradeclaracions. I amb els escàndols de corrupció que tenim només falta aquest.

Avui la Generalitat ha confirmat als sindicats que es vol retallar una paga extra als treballadors públics i que no es cobriran jubilacions, entre altres. Fixeu-vos. Cada mes els treuen de la nòmina l'equivalent a la paga extra i arribat el moment no la veuran, per segon any consecutiu. I gràcies a les jubilacions la plantilla de treballadors públics es reduirà. Em pregunto si algun dia tindrem una reducció per dalt, per nombre de diputats, per nombre d'alts càrrecs, etc. Només fent una reducció clara per dalt es poden callar les queixes de les retallades per baix. Ara toquen temps d'incertesa per als treballadors públics per veure com es materialitzaran les retallades.

I la pregunta. ERC ho comparteix? I ara no val a dir que això no forma part de l'acord d'estabilitat.

A Madrid, en temps de crisi, al BOE s'ha publicat una partida de 30.000 euros per a un premi nacional de tauromàquia i una altra de 2 milions d'euros per promocionar l'exèrcit. Així, austeritat sobretot.

Avui la patronal Foment ha organitzat una jornada que des del principi tenia un esperit antisobiranista disfressat amb el missatge aquell típic de Rajoy, "lo que realmente importa". No han tingut gaire èxit sembla. Ahir veia el president de Foment a 8aldia i pensava que aquest home i els directius d'altres patronals viuen en un altre món, lluny dels problemes de la gent. Segur que continuen guanyant diners, tenint cotxes cars, vivint bé, mentre volen que els treballadors facin sacrificis. La lluita de classes no ha deixat mai d'existir i en moments així és quan més es veu.


Help those suffering in the Horn of Africa