dijous, 21 de febrer del 2013

#espionatge #Bárcenas #ERC #salut i #xeic

El cas de l'espionatge avui s'ha girat contra Alícia Sánchez-Camacho. Resulta que l'advocat del director de Método 3 relaciona l'entorn de la cap del PP català amb l'escolta a la conversa d'aquesta amb l'ex de Jordi Pujol fill. Veritat o mentida? Hem de continuar esperant. Lo bo -o dolent- és que el PP, si donava per bo que tot havia sortit del socialista José Zaragoza, ara ha de tragar-se que altres donin per bo que Sánchez-Camacho n'estava al corrent. Ni una cosa ni l'altra són bones perquè els partits han de donar exemple de respecte de la pressumpció d'innocència.

Fa poc que he vist una notícia que diu que Bárcenas hauria deixat constància davant de notari el 14 de desembre de 2012 del document que mantenien ell i Álvaro Puerta amb el registre de les donacions al PP. El País diu que la declaració davant de notari demostra que allò publicat pel diari fa unes setmanes era certa. Vinga, fot-li!

El baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), mostra una davallada important en intenció de vot de CiU i una pujada d'ERC. En intenció directa de vot per primer cop ERC supera CiU. També es desprèn que el percentatge de gent a favor de la independència se situa al voltant del 54%, 3 punts per sota que l'any passat. Ara bé, això no és motiu per no fer una consulta. Volem el dret a decidir, no? Si a més decidim independència, millor que millor.

Vergonya. Els immigrants sense papers continuen exclosos del sistema sanitari. Ni tan sols existeix la quota anual de 710 euros que es va dir, la qual els donaria accés al sistema -sense finançament dels medicaments-. El sistema sanitari espanyol ja no és universal, és evident. Quanta gent acudirà a Urgències per poder ser visitat ja que no pot demanar visita? Quanta gent malalta morirà o patirà agreujament de la seva salut per no tenir accés al sistema? Quina vergonya!

L'altre dia els socialistes de Tortosa presentaven un lloc web, "xeic! pos com tenen Tortosa". Diuen que no tenen per objectiu erosionar el govern, malgrat que només entrar ja es veu que l'evidència els desmenteix. D'entrada, és un web amb un aspecte entre anarcosindicalista i independentista. L'elecció de colors i símbols, molt encertada no ha estat. El web pretén millorar la ciutat, sobretot centrant-se en els problemes de la via pública en general. Cal recordar que van ser els socialistes, quan governaven, qui van posar en marxa una aplicació web molt útil per comunicar incidències a la via pública. Seria més fàcil potser demanar un informe del funcionament d'aquest sistema existent de forma periòdica i veure com de resolutiu és l'Ajuntament amb els problemes plantejats. Allò que m'ha sobtat més però, potser ha estat que volen que la gent participi i els enviï imatges de llocs en mal estat de la ciutat, i a canvi hi haurà un concurs amb un premi consistent en una nit d'hotel a Vitoria-Gasteiz. Cal incentivar la participació ciutadana amb una nit d'hotel? No creuen en el seu sistema d'incidències a la via pública? En els temps que corren és normal això?

I ara, a esperar el fred...