divendres, 15 de febrer del 2013

#cancerinfantil #reformamunicipal i #espies

Avui, dia internacional contra el càncer infantil. Una malaltia com el càncer és cruel però, quan afecta crios encara ho és més. Com en adults, malauradament no tots els tractaments estan a l'abast al nostre país i molta gent ha de marxar als EUA per cercar noves opcions per guanyar la batalla. I malauradament en aquests casos d'extrema necessitat el sistema públic de salut no els ajuda com caldria.

El govern espanyol ha presentat la reforma de l'administració municipal. Limitacions de sous i de nombre d'assessors. D'una banda està bé que el sou dels alcaldes es limiti. De fet, crec que s'hauria d'estandarditzar, com el sou de qualsevol treballador públic. Ara bé, llegeixo, per exemple, que els alcaldes de poblacions de menys de 1000 habitants no tindran un sou per la seva feina. Això ja ho podem discutir, perquè l'alcalde, cobri o no cobri, té la responsabilitat de ser alcalde les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. D'assessors jo no sé si se n'haurien de permetre. Ara bé, a Catalunya ja ha saltat l'alarma perquè la reforma envaeix competències. Tenim un govern recentralitzador.

Aquesta setmana no es parla del cas Bárcenas. Les escoltes il·legals a polítics, jutges, empresaris, etc., han passat per davant dels escàndols de corrupció. El conseller Homs, com Oriol Pujol, s'ha equivocat associant el tema de les escoltes amb la via sobiranista del govern català. Ni que sigui cert, s'ha equivocat. I el PP ha aprofitat per donar importància al tema i deixar de banda els problemes domèstics.